Cele mai bune soluţii contra punctelor negre

Cum scapi rapid de punctele negre jpeg

Punctele negre se formează în special pe nas şi în jurul lui dar şi la nivelul bărbiei, acestea fiind zonele cele mai sensibile şi cu cea mai mare secreţie de sebum. Predispuse la fomarea acestor comedoane sunt persoanele cu ten gras şi pori dilataţi. La nivelul pielii în porii existenţi se poate acumula o cantitate mai mare de sebum care odată ce intră în contact cu praful din aer să capete acestă culoare negricioasă.

Combinaţia dintre laptele de capră şi nucşoară

Asta este unul din tratametele ideale dacă îţi doreşti să îţi păstrezi tnul tânăr şi curat mai mult timp.

- Două linguri de lapte de capră;

- O lingură praf de nucşoară

- O bucată de tifon;

Se amestecă într-o ceaşcă laptele cu nucşoara. Se curăţă foarte bine tenul cu apă caldă, apoi se aplică amestecul pe ten, cu ajutorul tifonului şi masând delicat timp de un minut, mai ales pe zonele afectate. Se spală apoi tenul cu apă din belşug şi nu se folosesc alte produse cosmetice pentru ten până a doua zi. Poţi să apelezi la acest tratament de 2 ori pe saptămână.

Masajul cu miere, de ajutor

Mierea de albine este recunoscută pentru calităţile sale şi iată că şi în acest caz are o întrebuinţare. După ce ai curăţat foarte bine tenul cu apă caldă, apelează 10 minute la saună facială sau stai deasupa unui vas cu apă fierbinte pentru a deschide porii şi a se înmuia stratul superficial al pielii.

Şterge bine tenul şi aplică la nivelul feţei mierea folosind degetele şi masează rapid, insistând pe zonele afectate de punctele negre. Mierea, datorită faptului că este lipicioasă, te va ajuta să extragi progresiv punctele negre. Totodată, ea hrăneşte intens tenul şi ajută la combaterea ridurilor şi a acneei. Pentru un efect abraziv intens, încearcă să foloseşti miere zaharisită.

Apelează la masajul cu mălai

Multe femei folosesc această metodă pentru a scăpa de punctele negre. Ai nevoie de o ceaşcă sau un bol în care vei amesteca o lingură de mălai, ulei de măsline, apoi vei masa zonele afectate de inesteticele comedoane. La final, clăteşte faţa cu apă călduţă.

Încearcă masca cu albuş

Albuşul „strânge“ temporar porii, reducând astfel şansele apariţiei viitoarelor puncte negre şi le elimină pe cele actuale. Sparge un ou şi separă gălbenuşul de albuş, iar pe acesta din urmă bate-l spumă. Există 2 variante prin care poţi să-l aplici. Prima constă în întinderea unei părţi din el pe toată faţa curată şi uscată. Apoi, acoperă tenul cu un şerveţel.

Când albuşul s-a uscat, aplică restul de albuş, peste care întinde un alt şerveţel. Îndepărtează şerveţelele după aproximativ 20 de minute şi clăteşte cu apă călduţă. Cea de-a doua variantă presupune aplicarea albuşului în 3-5 straturi, având grijă ca ele să se usuce foarte bine între aplicaţii. Se înlătură cu apă călduţă.

Tratament cu miere şi lapte, una dintre soluţii

Mierea are proprietăţi antibacteriene, iar acidul lactic din lapte menţine pielea catifelată şi elastică. Amestecă 1 lingură de miere cu 1 linguriţă de lapte. Încălzeşte preparatul 5-10 secunde în cuptorul cu microunde, după care omogenizează bine ingredientele.

Când s-a mai răcit, aplică mixtura în strat subţire peste zona cu puncte negre şi apoi acoper-o cu o pânză de bumbac. Aşteaptă cel puţin 20 de minute înainte să îndepărtezi masca. Clăteşte cu apă rece şi aplică o cremă hidratantă.

Foloseşte zeamă de lămâie

Vitamina C din zeama de lămâie este un antioxidant care ajută la stimularea producţiei de colagen. Acid citric îndepărtează natural impurităţile şi celulele moarte ale pielii. Lichidul este, de asemenea, utilizat în tratamentul acneei, ceea ce-l face eficient în estomparea punctelor negre.

Dacă ai pielea sensibilă, diluează zeama cu apă mai întâi. Curăţă bine faţa, apoi tamponează cu un prososp curat. Stoarce o lămâie, îmbibă o dischetă demachiantă în zeama obţinută şi întinde soluţia pe zona cu probleme, de 3-4 ori pe săptămână, înainte de culcare. Dimineaţa, clăteşte faţa cu apă călduţă şi hidratează-te.

Dă rezultate şi următoarea metodă: taie în jumătate o lămâie bine coaptă şi pune puţină miere pe una dintre jumătăţi. Fricţionează prin mişcări circulare zona cu probleme cu această jumătate de lămâie. După aproximativ 10 minute, clăteşte-te cu apă călduţă. Mai poţi amesteca zeamă de lămâie cu apă de trandafiri sau cu lapte şi utiliza soluţia ca demachiant facial. Foloseşte-l zi de zi, până când petele negre dispar.

Exfoliază tenul cu bicarbonat de sodiu

Pune într-un vas 2 linguri de bicarbonat de sodiu şi puţină apă, până formezi o pastă omogenă. Prin mişcări circulare blânde, întinde pasta pe zona afectată. Lasă-o să acţioneze 3-5 minute, după care clăteşte cu apă călduţă.

Şi băile cu aburi ajută

Aşază pe foc un vas încăpător, în care ai turnat apă şi ai pus 2 pliculeţe de ceai de muşeţel. După ce a dat în clocot, aşteaptă să se răcească puţin, acoperă capul cu un prosop şi stai deasupra apei 15 minute, pentru ca pielea să se înmoaie şi porii să se deschidă. Dacă aburul este prea fierbinte, fă pauze, pentru a nu te opări.După ce ai terminat, clăteşte faţa cu apă călduţă şi usucă cu un prosop curat şi moale.

Încearcă mixtura cu iaurt şi fulgi de ovăz

Fulgii de ovăz ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, absorb excesul de ulei şi calmează iritaţiile. Amestecând 1 linguriţă de miere, 1 de suc de roşii şi 1 lingură de fulgi de ovăz obţii un amestec ideal pentru a scăpa de punctele negre. Întinde pasta pe zona cu probleme. Spală-te pe faţă după 10 min. Pentru o piele curată, foloseşte acest remediu regulat.

Ca alternativă, poţi încerca şi mixtura pe care o obţii combinând 3 linguriţe de iaurt cu 2 de făină de ovăz. Poţi completa cu 1 linguriţită de suc de lămâie. După ce ai întins pasta pe ten şi ai lăsat-o să se usuce, clăteşte bine cu apă călduţă. Repetă procedeul de 2 ori pe săptămână.

Comprese cu ceai verde

Vitaminele şi antioxidanţii prezenţi în ceaiul verde joacă un rol important în reducerea excesului de sebum de pe piele şi a inflamaţiilor.

Toarnă 250 ml de apă clocotită peste 2 linguriţe de frunze de ceai verde sau 2 pliculeţe de ceai.

Lasă amestecul să se infuzeze, apoi strecoară, dacă ai folosit frunze de ceai verde. Înmoaie un tifon în soluţie şi aşază-l pe zonele afectate 2-3 minute, înainte să te clăteşti cu apă.

Cum să previi punctele negre

- Spală-te pe faţă de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara;

- Foloseşte produse de curăţare a tenului care au în compoziţie acid salicilic;

- Curăţă în fiecare zi tenul cu un demachiant din ingrediente naturale;

- Săptămânal exfoliază faţa cu un scrub cu particule abrazive.