Cea mai bună modalitate de a scăpa de stres
Da, ştim, programul îţi este încărcat, ziua pare tot mai scurtă în comparaţie cu tot ce ţi-a propus să faci, însă chiar şi aşa, sănătatea ta ar trebui să fie prioritară.
Imaginează-ţi că pui într-un balon un pic de făină apoi îl umfli şi îl legi la gură. Acel pic de făină se va dispersa în balon. Exact aşa se întâmpla în organismul tău atunci când te aglomerezi cu prea multe sarcini. Dacă pui prea multă făină balonul se va îngreuna ş nu îl vei putea ridica, organismul tău se va deteriora, şi dacă nu iei măsuri la timp boala va fi inevitabilă.
Respiraţia corectă, doză de sănătate
Poate că nu te-ai fi gândit până acum însă respiraţia este un exerciţiu făcut în mod automat, normal şi firesc de către organismul tău, prin intermediul căruia elimină dioxidul de carbon, se aprovizionează cu oxigen şi te menţine viu.
De multe ori nu suntem conştienţi, şi datorită poziţiei incorecte îngreunăm procesul respirator, astfel că este necesar să conştientizezi acest proces şi să participi în mod activ la realizarea lui.
Găseşte un mic timp, spaţiu şi o poziţie relaxată în care corpul să fie drept, concentrează-te pe respiraţie şi inspiră adânc, ţine câteva secunde aerul în plămâni şi apoi expiră lent cu gura cât mai deschisă.
Cu cât vei fi mai conştient de modul în care respiri cu atât mai rapide vor fi efectele benefice asupra sănătăţii tale.
Află cât de benefic este uleiul de banane AICI
Creierul are nevoie de oxigenare
Învaţă să respiri conştient, să îţi ajuţi corpul să îţi menţină sănătatea. Nu degeaba se spune la yoga mai ales că avem nevoie de o conexiune cu pământul. Poţi să stai desculţ, în picioare având tăpile fixe pe podea, trage aer adânc în piept şi ţine mâna în dreptul stomacului pentru a simţi cum aerul coboară. Acesta este cel mai bun exerciţiu pentru a te detaşa, a te relaxa, a te conecta cu tine.
Creierul tău are nevoie de o circulaţie sangvină bună, de aer şi de mişcare. Aceste 3 elemente sunt bine interconectate între ele şi sunt vitale.
Învaţă să le foloseşti cât de des poţi, mai ales că poţi să îl faci inclusiv la birou sau în orice altă parte. În felul acesta vei contribui la stimularea nervului vag, zonă responsabilă exact de activităţile tale motorii şi senzoriale. Trebuie precizat faptul că respiraţia este legătura dintre sistemele organismului uman. Fără aer nu este viaţă, deci hai să învătăm să ne conştientizăm organismul, nevoile sale şi să repirăm corect.