Ce trebuie să faci ca să nu-ţi îmbătrânească pielea

1 2 jpg jpeg

Procesul de îmbătrânire a pielii este determinat în proporţie de 30% de factori intrinseci, genetici, şi 70% de cei extrinseci precum factorii de mediu, alimentaţia, activitatea hormonală. Aşadar, când vorbim de prevenţia apariţiei ridurilor, trebuie să luăm în calcul nu numai cremele de îngrijire specifice, ci şi obiceiurile zilnice. Diana Marandiuc, trainer Naturys România, ne spune de ce anume să ne ferim şi ce să corectăm. Expunerea excesivă la razele UV

Foto-îmbătrânirea este o realitate şi ar fi cazul să conştientizăm acest lucru. Radiaţiile ultraviolete distrug colagenul şi provoacă acumulări de elastină.

Disfuncţia creată între fibrele de colagen generează o cantitate mare de radicali liberi, care sunt foarte dăunători pentru celulele pielii şi prin urmare, structura membranei celulare va suferi modificări.

Aceste modificări care au loc în matricea celulară reduc volumul şi scad fermitatea pielii. Rezultatul final va fi instalarea ridurilor şi hiperpigmentarea cutanată. Factorul de protecţie solară trebuie să devină obligatoriu în orice anotimp.

„Demachierea trebuie să se facă delicat, cu mişcări de suprafaţă, fără agresare mecanică” recomandă Diana Marandiuc. Foarte important este şi produsul pe care îl folosim în procesul de demachiere.

Acesta trebuie să aibă un pH apropiat de cel al pielii noastre, să nu fie unul astringent sau care să aibă la bază alcool sau ingrediente de origine petrochimică. Aceste ingrediente vor duce la o deshidratare temporară a pielii noastre, vor accentua ridurile fine şi pe cele în formare şi pielea noastră va căpăta un aspect tern.

Fiecare ţigară va transforma oxigenul necesar pentru o piele luminoasă în dioxid de carbon. Pielea va deveni cenuşie şi lipsită de vitalitate.

Consumul de zahăruri rafinate

Zahărurile au un efect negativ asupra pielii. Prin procesul de glicare moleculele de zahăr se ataşează de proteinele din piele, provocând malformaţii. Aşa apare lipsa de elasticitate, contururi faciale lipsite de fermitate şi riduri. În plus, zahărurile rafinate ridică nivelul de insulină din organism, ceea ce duce la inflamarea ţesuturilor.

Crema cu factor de protecţie solară, demachierea cu produsele potrivite, renunţarea la fumat şi la zahărurile rafinate sunt câteva gesturi simple care ne menţin tinereţea timp îndelungat.