Ce să mănânci pentru a avea un ten luminos

2 jpg jpeg

Grepfrut

Datorită vitaminei C din compoziţia acestui fruct, grepfrutul stimulează producerea de colagen, ceea ce asigură regenerarea pielii, prin crearea de celule epitaliale noi. De asemenea, estompează ridurile deja existente şi previne apariţia acestora.

Nuci

Dacă nu trece zi fără să mănânci 1-2 nuci înseamnă că îţi asiguri acizii graşi Omega-3 de care corpul tău are nevoie pentru a proteja membranele celulare de agenţii patogeni şi pentru a stimula absorbţia elementelor nutritive.

Afine

Fie congelate, fie sub formă de dulceţuri, afinele pot face parte şi din dieta de iarnă. Nu numai că au în compoziţie antioxidanţi, care combat efectele radicalilor liberi, ci sunt şi alimente cu puternic efect antiîmbătrânire pentru piele.

Avocado

Dacă mănânci mai rar avocado, include-l în dietă, cel puţin o dată pe săptămână. Grăsimile mononesaturate hidratează pielea şi acţionează ca un scut pentru tenul afectat de factori externi ca frigul sau poluarea. Uleiul de avocado este benefic nu doar în tratamentul natural al eczemei şi psoriazisului, ci şi pentru combatarea iritaţiilor tenului sau pentru pielea uscată.

Ouă

Ştiai că un singur ou conţine 13 elemente nutritive esenţiale şi că este aliment-minune pentru păstrarea sănătăţii pielii? Pe lângă acestea, are în compoziţie şi luteină care asigură elasticitatea pielii şi previne degradarea ei.