Ce să faci ca să te ţină bronzul mai mult

1 2 jpg jpeg

Ţine cont de orele la care stai la soare

În primul rând, ca să obţii un bronz frumos este important să stai la soare la orele potrivite, pentru că altfel rişti să-ţi arzi pielea. Nu numai că bronzul nu va fi uniform, dar va creşte şi riscul de a face cancer de piele. Astfel, este recomandat să te expui razelor soarelui între orele 8:00 şi 11:00 , apoi după ora 16:00.

De asemenea, trebuie să foloseşti cremă de protecţie care să aibă SPF de cel puţin 30. Pe faţă este bine să aplici o cremă cu un grad mai mare de protecţie.

Totodată, când se termină o zi de plajă este ideal să foloseşti şi un ulei, cu care să-ţi masezi uşor pielea. Şi uleiul bronzant te poate ajuta să obţii o piele mai închisă la culoare, care să dureze.

Foloseşte loţiune de calmare

După ce stai la plajă, aplică o loţiune care să hidrateze pielea. De asemenea, loţiunea te ajută să păstrezi bronzul pentru mai mult timp. Cât stai la soare este important să te dai cu cremă de protecţie la fiecare două ore.

Imediat după ce te întorci de la plajă, nu este bine să aplici loţiune sau măşti pe bază de lămâie sau de castravete. Cel mai bine este ca acestea să fie pe bază de morcov. Morcovul ajută la un bronz mai puternic, datorită compuşilor pe care îi conţine.

Şi unele mâncăruri te ajută să te bronzezi

Ştiai că şi alimentele te pot ajuta să capeţi o piele mai bronzată? Este important să mănânci fructe precum piersicile, perele, pepenele şi legume precum roşiile, morcovii, dovleceii. De asemenea, sunt indicate şi ciupercile, fructele de mare.

Ai grijă şi la hidratare!

Nu trebuie să mergi niciodată la plajă fără să bei apă. Trebuie să ştii că apa măreşte durata de viaţă a celulelor care se găsesc în epidermă, stratul protector al pielii.