Ce rol are keratina

1 2 jpg jpeg

Care este rolul keratinei?

Keratina este un component special care ajută la formarea părului. Când părul este coafat în exces şi supus factorilor externi (soare, vânt, etc), keratina îşi pierde calitatea originală, rezultând astfel un par lipsit de elasticitate şi cu vârfuri deteriorate.

Cercetătorii au descoperit însă o soluţie pentru această situaţie: keratina este extrasă din alte surse naturale şi introdusă în suplimente speciale sau în tratamentele pentru păr. Aplicată direct pe păr sau administrată sub formă de supliment, keratina ajută la repararea structurii firului de par.

După finalizarea unui tratament cu keratină, părul devine moale, strălucitor şi bogat.

Keratina ajută la domolirea părului creţ

Keratina mai este cunoscută şi pentru efectele sale de îndreptare a părului creţ.

Majoritatea produselor de calitate pentru îndreptarea părului au la baza keratină. Această ajută la umplerea lacunelor din cuticulele de păr fisurate, uscate sau degradate.

Tratamentele cu keratină se recomandă când părul este fragil, despicat, dificil de coafat, lipsit de elasticitate şi strălucire. Proteina hidratează părul în profunzime, îl hrăneşte şi îi conferă un aspect extrem de plăcut la atingere.

Alimentaţia şi sinteza keratinei

Pentru a favoriza sinteza keratinei, este esenţial să consumi surse variate de proteine. Cele mai bune surse de proteine sunt mai ales cele de origine animală. Astfel, părul tău are nevoie de nişte constituenţi numiţi acizi aminaţi şi care se găsesc în special în carne.