Ce greşeli îngreunează eliminarea punctelor negre

Cum scapi rapid de punctele negre jpeg

Din ce cauză se formează

Numuite şi comedoane, punctele negre pot apărea la orice vârstă, cu precădere la persoanele cu tenul gras. Cel mai frecvent, punctele negre apar la nivelul zonelor cu tendinţă de îngrăşare a pielii, cum ar fi nasul, fruntea sau bărbia.

Ele apar ca urmare a creşterii secreţiei sebacee şi a adezivităţii celulelor de la nivelul glandei sebacee, aceşti factori conducând la eliminarea greoaie a sebumului. Pentru a preveni excesul de sebum, este nevoie ca tenul să fie îngrijit corespunzător.

Este indicat ca produsele cosmetice şi de îngrijire să fie alese în funcţie de tipul de ten. Demachiază-te în fiecare seară şi dimineaţă, nu-ţi încărca porii cu prea multă pudră şi alege fondurile de ten non-comedogenice.

Fă-ţi săptămânal un gomaj, pentru a înlătura impurităţile de la nivelul feţei şi pentru a preveni astfel formarea punctelor negre.

Info

Contrar concepţiei populare, punctele negre nu reprezintă un indicator al surplusului de grăsimi din organism şi, ca urmare, nu dispar în urma unei diete fără grăsimi. Punctele negre conţin sebum care, sub acţiunea oxigenului atmosferic, se oxidează, ceea ce le oferă culoarea caracteristică. Nu este corectă ideea conform căreia punctele negre sunt simpli pori dilataţi în care se adună praf din cauza lipsei de igienă.

Stoarcerea lor lezează pielea

Nu se recomandă stoarcerea punctelor negre, întrucât pot rămâne cicatrici şi acneea se poate agrava sau pot apărea suprainfecţii severe!

Operaţiunea scoaterea punctelor negre este indicat să se desfăşoare într-un cabinet de cosmetică, unde pielea poate fi curăţată în condiţii de igienă. Eliminarea unui strat superficial de piele cu ajutorul unui peeling chimic sau al microdermabraziunii ajută la curăţarea în profunzime a pielii şi previne apariţia punctelor negre pe termen lung.

Ponturi să elimini natural şi să previi reapariţia punctelor negre

Tratament cu miere

Se ştie că mierea este un foarte bun dezinfectant. Încălzeşte puţină miere şi aplic-o caldă pe zonele cu probleme. Lasă masca să acţioneze 10-15 minute, apoi spală faţa cu apă călduţă.

Găseşti mai multe remedii naturale pentru eliminarea punctelor negre AICI

Exfoliere naturală

Primul pas către eliminarea punctelor negre este baia de aburi cu ceai de plante, de preferat muşeţel. După câteva minute, se face gomaj cu mălai. Masarea tenului cu mălai este o tehnică eficientă, dar nu trebuie să insişti pentru că pielea feţei este foarte sensibilă.