Cât de periculos este lacul de unghii?
Toluenul, periculos pentru embrionul uman
Toluenul este un derivat din benzen. Acesta se foloseşte, de cele mai multe ori, ca diluant pentru vopselurile industriale. Există studiile pe animale care au demonstrat că această substanţă poate fi extrem de periculoasă pentru embrionul uman.
Lacurile de unghii conţin şi substanţe cancerigene
Despre celelalte două substanţe (Formaldehidă şi DBP) se ştie că pot provoca boli grave, precum cancerul de piele. Aşa că, aveţi mare grijă atunci când achiziţionaţi lacuri de unghii. Citiţi bine eticheta lor şi asiguraţi-vă că nu au în compoziţie aceste substanţe ce vă pot pune în mare pericol chiar şi viaţa.
Afectează sistemul reproducător
Cercetătorii americani au observat că un compus chimic numit trifenil fosfat (TPHP), utilizat pentru a face lacul de unghii mai rezistent, trece de bariera pielii şi ajunge în sânge.
Astfel, s-a demonstrat că oja care conţine acest chimic este un pericol real pentru sănătate, deoarece conţine şi substanţe care afectează sistemul hormonal şi reproducător.
Oja semipermanentă, mai dăunătoare
Oja semipermanentă persistă pe unghii între 2 şi 4 săptămâni. De aceea, femeile au ajuns s-o prefere.
Specialiştii avertizează că aceasta slăbeşte, subţiază şi dezhidratează unghia. În plus, procesul de uscare (cu raze UV) a unghiilor afectează pielea, ducând la o îmbătrânire prematură. În plus, poate produce şi cancer de piele. Aşa că, e bine să nu foloseşti acest tip de ojă care necesită uscarea cu raze UV.