Cât de eficiente sunt cremele contra celulitei

1 2 jpg jpeg

Când alegi crema anticelulitică trebuie în să ţii cont de ingrediente. De asemenea, trebuie să acorzi o atenţie sporită şi modului în care aplici crema. Este indicat să masezi pielea cu mişcări circulare, de jos în sus, pentru o eficenţă maximă.

Cremele care conţin aminofilină, printre cele mai eficiente

Unele dintre cele mai bune creme cu proprietăţi anticelulitice sunt cele cu aminofilină. Potrivit celebrului medic american Dr. Oz. , acest compus deshidratează celulele adipoase şi le micşorează, ceea ce reduce vizibil efectul neplăcut de coajă de portocală.

Mizează pe creme cu ingrediente active, care luptă cu adipocitele, celulele din organism care stochează lipidele. Aceste ingrediente active se găsesc din plin în extractele de ceai verde, de cacao, de cofeină şi de viţă –de-vie.

Astfel de creme se utilizează pentru o perioadă de cel puţin 8 săptămâni. Se aplică dimineaţa, după duş, masând pielea cu fermitate.

Mizează şi pe cremele cu retinol

Una dintre cauzele celulitei este excesul de estrogen, care duce la retenţia de apă şi la scăderea producţiei de colagen. Un mod eficient de a o combate sunt cremele care conţin retinol, forma activă a vitaminei A, esenţială pentru sănătatea pielii. Retinolul este eficent şi împotriva razelor ultraviolete, care pot afecta sănătatea pielii.

Cremele anticelulitice pe bază de retinol sunt recomandate mai ales după 30-35 de ani, când celulita devine mai vizibilă. Pielea începe să-şi piardă din elasticitate şi din fermitate mai ales pentru că scade producţia de colagen.

Dr. Oz recomandă cremele care conţin retinol în proporţie de 0.4%. Trebuie să le aplici pe zonele cu probleme seara, cel puţin două săptămâni, pentru ca rezultatele să fie vizibile.

Nu aplica o cremă de retinol pe timpul zilei, căci nu este recomandată expunerea la razele soarelui după ce aplici un astfel de tratament anticelulitic la nivelul pielii.

Cafeina, un alt ingredient- cheie

Neplăcutul aspect de piele de portocală poate fi redus şi cu ajutorul cafeinei, un alt ingredient care trebuie să intre în compoziţia unei creme anticelulitice. Rezultatele încep să apară după primele trei-patru săptămâni de utilizare frecventă, adică de 2-3 ori pe zi, însă pentru o eficienţă crescută trebuie folosită cel puţin 2 luni.

Teofilina este un alt ingredient care redă elasticitatea pielii, pentru că ajută la refacerea ţesuturilor afectate de celulită. De aceea, cremele care conţin teofilină sunt recomandate împotriva celulitei.

Alege şi cremele cu extracte din plante cu efect cicatrizant, precum gălbenelele şi aloe vera, pentru că reduc inflamaţiile şi redau elasticitatea pielii, ameliorând mult din celulită.

Apelează şi la creme cu polifenoli

Pentru femeile care au trecut de 40 de ani care au celulită este recomandată şi o cremă care stimulează regenerarea celulară, care să conţină polifenoli. Eficientă este şi crema pentru masaj celulitic cu L-carnitina, o substanţă care grăbeşte arderea grăsimilor. După 4 săptămâni de folosire, de 2 ori pe zi, vor apărea şi rezultatele.

Sfatul Click!Sănătate: Pentru a creşte eficienţa cremelor anticelulitice, trebuie să ai şi un regim de viaţă sănătos, bazat pe o alimentaţie bogată în legume şi fructe, dar şi pe mişcare zilnică, cel puţin 30 de minute. INFO: Celulita afectază în special femeile, în zona coapselor şi a feselor, însă poate să apară şi la bărbaţi.