Nu arunca zaţul de cafea! Iată ce minuni poate face pentru frumuseţe!

1 coffee 206142 640 jpg jpeg

Bem cafea de sute de ani şi ne minunăm aproape de fiecare dată de puterea ei de a ne furniza energie încă din zorii zilei. După ce ai savurat o cafea, nu arunca zaţul: vei fi uimită ce minuni va face cu pielea ta.

Foarte bun exfoliant pentru ten

Zaţul de cafea este un execelent exfoliant, îndepărtând blând celulele moarte, lăsând la vedere o piele proaspătă şi sănătoasă. Pentru un scrub, foloseşte 4 linguri de ulei de cocos ori de măsline, 6 linguri de zaţ de cafea foarte fin măcinată şi câteva picături de ulei esenţial, aromat, pe care îl preferi. Amestecă bine toate ingredientele şi păstrează într-un recipient închis etanş la temperatura camerei ori în frigider, chiar şi pentru câteva săptămâni. Când vrei să foloseşti, ia cu o linguriţă din borcan şi întinde uşor, cu mişcări circulare, pe toată faţa. Apoi, clăteşte cu apă caldă.

Pentru al doilea tratament de exfoliere ai nevoie de 3 linguri de zaţ, 1 lingură de ulei de struguri ori de cocos şi 1 lingură de zahăr brun. Amestecă ingredientele uscate, apoi toarnă uleiul. În funcţie de consistenţa pe care vrei să o aibă, pui mai mult sau mai puţin zahăr. Masează-ţi faţa cu grijă, cu mişcări circulare, apoi clăteşte cu apă călduţă.

Redă strălucirea părului

Zaţul de cafea este excelent şi pentru păr. În plus, antioxidanţii din cafea ajută la întărirea foliculilor firelor de păr, ceea ce-l va face să crească mai repede. Ai nevoie de cafea bine măcinată şi apă. Faci o cafea tare, din 4-5 linguri de apă opărită la 3 de cafea, rase. Laşi un pic să se răcească, amesteci bine şi întinzi bine pe păr şi pe scalp. Acoperi cu o folie de plastic şi aştepţi 20 de minute. Speli cu apă călduţă.

De asemenea, poţi încerca să amesteci zaţul de cafea cu balsamul de păr preferat şi să masezi cu grijă scalpul cu acest amestec, câteva minute. Nu numai că te vei simţi mai relaxată, dar cafeina va stimula şi creşetrea părului. Pentru rezultate bune, încearcă acest tratament o dată pe săptămână.

De ajutor în eliminarea celulitei

Zaţul de cafea este un tratament care a fost încercat, a dat roade şi este recomandat de mulţi cosmeticieni. Numeroase studii au confirmat proprietăţile cafelei de a diminua aspectul neplăcut al celulitei. Iar uleiul de cocos pe care îl poţi adăuga peste zaţ îţi va hidrata şi îţi va face pielea mai strălucitoare şi catifelată. Ai nevoie de 1 cană de zaţ, o jumătate de cană de zahăr alb sau brun, 1 cană de ulei de cocos. Amesteci toate ingredientele. După ce te-ai spălat pe tot corpul, masezi cu acest amestec pe pielea umedă timp de 60 de secunde fiecare zonă afectată de celulită. Apoi, clăteşti cu apă caldă.

Scrub pentru o piele fină

Cu numai 4 ingrediente naturale, acest scrub pentru tot corpul îţi va face pielea să arate mult mai catifelată, chiar după prima folosire. Cafeina ajută pielea să arate fără imperfecţiuni. Textura mai dură a zaţului va îndepărta celulele moarte, lăsând în urmă o piele mai moale şi catifelată. Ai nevoie de jumătate de cană de zaţ, jumătate de cană de zahăr, un sfert de cană de ulei de cocos şi 1 linguriţă de praf de scorţişoară. Amesteci bine toate ingredientele într-un vas. Dacă uleiul de cocos este în stare solidă, încălzeşte-l puţin până se topeşte, dar aşteaptă să ajungă la temperatura camerei  înainte de a adăuga celelalte ingrediente. Odată amestecate, păstrezi tratamentul într-un recipient etanş. Pentru o exfoliere reuşită, foloseşti pe întreaga suprafaţă a corpului.

Poţi face şi tu

Ai nevoie de: 2 linguri de zaţ, 2 linguri de cacao, 3 linguri de lapte, smântână ori iaurt, 1 lingură de miere. Amesteci toate ingredientele şi acoperi faţa cu un strat subţire. Laşi să acţioneze 15 minute. Clăteşti cu un burete sau prosop îmbibat cu apă caldă. Această mască elimină impurităţile şi redă strălucirea pielii.

Sfatul Click!Sănătate!

Pentru a obţine un exfoliant natural, pune zaţ de cafea în gelul de duş. De asemenea, dacă vrei ca pielea să capete aromă de cafea, umple cu zaţ un săculeţ de tifon şi poţi freca pielea cu el atunci când faci duş sau baie.