Buze crăpate: trucuri mici, efecte mari

1 2 jpg jpeg

În cele mai multe cazuri, buzele crăpate nu indică afecţiuni grave şi nu prezintă riscuri pentru sănătate. Cauzele cele mai frecvente includ vremea uscată şi rece sau razele soarelui, vântul tăios, dar şi stările febrile şi de răceală, deshidratarea şi anumite deficienţe nutriţionale.

Alte cauze comune ale buzelor crăpate:

• reacţia alergică la anumite produse pentru buze, rujuri sau balsamuri de buze • respiraţia pe gură • aftele • leziunile din urma infecţiilor provocate de virusul herpes simplex • infecţiile respiratorii virale • malnutriţia/deficitul de vitamine din organism • deshidratarea uşoară • saliva (îţi umezeşti buzele des) De multe ori, această problemă poate fi corectată printr-un stil de viaţă sănătos, dacă bei multă apă zilnic, dacă foloseşti un balsam hrănitor de fiecare dată când ieşi din casă. Alteori, când nimic nu pare să dea rezultate, poţi recurge cu încredere la câteva remedii naturale, pe care ţi le poţi prepara singură acasă.

Citeşte şi:

- MIEREA, bună pentru buzele uscate

- Cum să-ţi faci propriul balsam de buze în casă

- 5 măşti pentru îngrijirea buzelor

Exfolierea celulelor moarte de pe buzele crăpate va ajuta la restabilirea moliciunii lor naturale, într-u timp scurt.

: Amestecă 2 linguriţe de zahăr (eventual brun) cu o linguriţă de miere. Aplică pasta pe buze şi las-o să acţioneze câteva minute. Cu ajutorul degetelor, freacă uşor buzele, pentru a exfolia celulele moarte ale pielii. Clăteşte cu apă călduţă.

Pentru că are efecte hidratante, cât şi proprietăţi antibacteriene, mierea este perfectă atunci când vrei să-ţi vindeci buzele crăpate.

: Aplică un pic de miere direct pe buze, ori de câte ori ai ocazia. Poţi încerca, de asemenea, o pastă din ½ linguriţă de miere şi 2 picături de glicerină, pe care o aplici seara, înainte de culcare şi cu care rămâi peste noapte. Dimineaţa, te vei bucura din nou de buze moi şi catifelate.

Este un hidratant natural, care poate ajuta la vindecarea buzelor crăpate, cauzate de vremea rece sau uscată.

: Aplică ulei de cocos (eventual presat la rece) de mai multe ori pe zi, direct pe buze, pentru a le menţine hidratate. Poţi folosi, de asemenea, şi ulei de măsline.

Conţinutul ridicat de grăsimi din smântână este ca o mare hidratantă pentru buzele tale.

: Aplică un pic de smântână pe buze şi stai aşa 10 minute. Îndepărteaz-o apoi cu un tampon de vată înmuiat în apă călduţă. Dacă urmezi acest tratament zi de zi, buzele tale îşi se vor vindeca mult mai repede.

O altă soluţie simplă şi naturală pentru buzele crăpate este castravetele.

: Curăţă un castravete micuţ şi taie-l fâşii subţiri, cu care să-ţi freci uşor buzele, pentru ca sucul acestuia să le acopere în totalitate. Stai 15 de minute şi apoi clăteşte-ţi buzele cu puţină apă.

Dacă preferi, poţi da castravetele prin răzătoarea mică, astfel încât să obţii o pastă. Aplic-o pe buze, stând culcată pe spate şi las-o să acţioneze 10 minute.