Atentie la ce mancati! Inghitim peste 5 litri de pesticide pe an. Cum se elimina din organism

1 atentie la ce mananci inghitim peste 5 litri de pesticide pe an cum se elimina din organism d4zv jpg jpeg

Cu toate ca sunt interzise, in mai multe tari ale lumii se folosesc inca pesticide agricole. Un studiu recent arata ca inghitim aproximativ 5 litri de pesticide pe an.

Cumparam fructe si legume crezand ca sunt sanatoase, insa ne otravim cu pesticide. Din fericire, exista o metoda prin care aceste "otravuri" pot fi eliminate din organism.

Ingrediente

- un litru de apa - 5 ml de iod - seringa de unica folosinta

Pune fructele si legumele intr-un vas, toarna apa si cei 5 ml de iod. Acopera vasul si lasa fructele si legumele sa stea in apa timp de 1 ora. Dupa ce timpul a trecut, clateste bine alimentele. In urma procedeului nu mai contin urme de pesticide si sunt bune pentru consum.

Chiar şi-aşa, trebuie să ştiţi că nu veţi alimina întreaga cantitate de pestidice din produse. Această metodă vă scapă de 70% din reziduuri, deoarece unele resturi se vor ascunde în locuri înguste şi crăpături.   De asemenea, curăţatul coajei este o altă modalitate eficientă de îndepărtare a reziduurilor şi este recomandată în special atunci când este posibil să existe un anumit reziduu în crăpăturile fructelor.  

De asemenea, atunci când gătiţi carne, tăiaţi excesul de grăsime şi pielea, pentru sunt „bureţi” care absorb resturile nedorite de pesticide.