Aşa scapi de riduri mai uşor!

1 2 jpg jpeg

Procedurile lipofiling cu nanofat şi microfat sunt variante de tratament prin care pielea se regenerează şi se elimină ridurile într-un mod cât mai natural. Vorbim de o procedură de întinerire a feţei printr-un transfer de grăsime extrasă din alte zone ale corpului şi grefată la nivelul feţei.

„Sunt două concepte noi de tratament pe care doresc să le pun în practică şi în România. Am discutat recent cu colegii mei din Statele Unite ale Americii, care fac astfel de proceduri de mai multă vreme, iar rezultatele sunt foarte bune. Efectul este permanent, catifelează şi dă naturaleţe pielii”, explică Dr. Ion Zegrea, medic specialist Chirurgie Plastică, Estetică şi Microchirurgie Reconstructivă.

Ce implică acest tratament

Tratamentul de lipofiling cu nanofat şi microfat implică transferul de grăsime dintr-o parte mai solidă a corpului, precum abdomenul sau coapsele, în alta. Se recoltează celulele din ţesutul adipos şi se injectează apoi în zona tratată pentru a oferi rezultatul dorit. Procedura a devenit una foarte populară pentru că este sigură şi eficientă.

Nu există niciun risc de alergie sau de respingere pentru că zona tratată este umplută cu celule adipoase proprii, care fac parte din corpul pacientului. Avantajul cel mai mare este că rezultatul tratamentului este unul permanent şi poate fi completat în cazul în care pacientul doreşte acest lucru.

„Este considerată o alternativă pentru tratamentele de estompare a ridurilor, creată pentru reconturarea feţei, astuparea cearcănelor şi redefinirea bărbiei şi obrajilor, precum şi corectarea deformărilor inestetice ale feţei. Tratamentul are efect şi pentru pielea afectată şi decolorată de soare, pentru că repară ţesutul deteriorat şi stimulează celulele proprii să producă componentele care îmbunătăţesc elasticitatea pielii", explică Dr. Ion Zegrea, chirurg plastician.

Cine poate apela la aceste proceduri

Orice persoană care are o piele deteriorată sau îmbătrânită poate apela la aceste tratamente minim-invazive. Pacientul trebuie să aibă suficiente depozite de grăsime disponibile de la doar câţiva mililitri pentru zone mici, până la 30 - 40 ml de nanofat şi microfat pentru întreaga faţă.

Costul unei intervenţii este între 600 şi 900 euro.