Aşa menţii mai mult culoarea părului vopsit!

Ai obţinut culoarea de păr dorită şi vrei să o menţii cât mai mult timp? Unele obiceiuri simple te pot ajuta.

image

Este posibilă menținerea vitalității culorii părului cu câteva modificări simple ale stilului de îngrijire. Este bine să ştii care sunt obiceiurile care care te ajută să ai părul superb și în nuanţa dorită. Iată câţiva pași de adoptat, pentru a menține vitalitatea culorii părului!

Fără sulfați în şampoane sau balsamuri!

Dacă ai părul vopsit, sulfații nu sunt indicaţi. Acești agenți de curățare pot fi prea agresivi pe părul vopsit și pot estompa mai repede culoarea decât în mod normal. De aceea, mai potrivită este folosirea șampoanelor și balsamurilor fără sulfați, care pot curăța firele de păr fără a deteriora culoarea.

Apa cu care te speli e bine să nu fie fierbinte

Temperatura dușului zilnic poate afecta aspectul culorii părului. Căldura poate provoca deschiderea cuticulei părului, ceea ce poate face ca moleculele de culoare din păr să se spele. Acest lucru este valabil mai ales pentru cei care își vopsesc părul în roșu, deoarece acele vopsele tind să aibă molecule mai mari decât altele. A avea molecule mai mari de culoare înseamnă, practic, că există un risc mai mare de estompare în timp. Deci, sunt de preferat, dușurile la o temperatură mai rece.

Cum îl usuci

Rutina de coafare a părului, cu uscare la cald, pentru care se folosește uscătorul de păr trebuie înlocuită cu uscarea naturală a suvițelor. Evitând excesul de căldură, provenit de la uscarea cu föhnul, se elimină riscul de a deschide cuticulele firelor și de a permite moleculelor de culoare să se estompeze. 

Dacă eşti nevoită să foloseşti uscătorul de păr, setează-l la cel mai scăzut nivel de căldură și ține-l la câțiva centimetri distanță de fire. Această metodă va ajuta la minimizarea efectelor căldurii, care contribuie la o nuanță ternă a culorii.

Ce balsam să alegi

Nimic nu face părul să arate mai bine ca un balsam profund hrănitor la fiecare spălare și o mască de păr, o dată pe săptămână. Ele mențin şuviţele hidratate şi culoarea părului arată vibrant și reflectă frumos lumina. Foloseşte o mască de păr cu ingrediente hidratante precum avocado, shea și unt de jojoba pentru a menține firele moi și suple.

O mască cu ulei de măsline va întări părul și îl va readuce la viață. Ideale sunt cele cu ingrediente precum ceramidă și arginină, care ajută la vindecarea și repararea părului deteriorat.

Evită apa dură 

Unul dintre principalele motive ale părului tern sau lipsit de strălucire este folosirea apei dure, care ne poate face părul rezistent la reținerea moleculelor de culoare. Se poate folosi un filtru pentru capul de duș, pentru a evita acumularea inutilă de minerale dure.