Apa termală, sănătate şi frumuseţe

1 2 jpg jpeg

Ideală pentru orice tip de ten, apa termală este unul dintre produsele cu rol multiplu când vine vorba de îngrijirea pielii. Bogată în substanţe nutritive (siliciu, seleniu, zinc, potasiu, mangan etc.), apa termală nu conţine clor sau alte chimicale care pot afecta pielea.

Accesibilă pe piaţă sub formă de spray, apa termală poate fi folosită atât pe perioada iernii, cât şi a verii. Cum o aplici? Pulverizează pe piele dimineaţa şi seara, după demachiere, un strat fin de apă termală, după care aşteaptă 30 de secunde şi apoi tamponează cu un disc demachiant sau cu un şerveţel de hârtie.

Indicată în acnee şi eczeme

Recomandată şi în unele tratamente dermatologice, apa termală nu numai că protejează tenul de factorii agresivi de mediu, ci ajută şi la calmarea pielii, inclusiv a celei sensibile, cu iritaţii, inflamaţii, acnee sau cu roşeaţă. Dermatologii recomandă folosirea apei şi după unele intervenţii chirurgicale (exfolierea cu laser, microdermabraziune), fie în cazul eczemelor, psoriazisului, cicatricilor, pruritului (mâncărime intensă a pielii) sau dermatitei atopice (la copii).

Datorită conţinutul său bogat în ioni de magneziu, apa termală ajută la oxigenarea celulelor pielii, dar şi la stimularea regenerării acestora. În plus, apa acţionează ca un bun hidratant şi tonifiant pentru ten. Aplicată pe tenul curat, apa este şi un bun „energizant” pentru tenul obosit datorită efectului său de revigorare. În special pe perioada anotimpului cald, ea poate fi folosită şi pentru a calma arsurile cauzate de razele solare.

Fixator bun pentru machiaj

Pe lângă celelalte beneficii pe care le aduce pielii, apa termală este parte importantă a ritualului de machiere. Chiar dacă utilizezi şi creme hidratante, o simplă pulverizare de apa termală oferă mai multă protecţie pielii împotriva factorilor din jur (praf, poluare, fum de ţigară, ultraviolete etc.).

Aplică apa termală înainte de a începe „şedinţa de make-up”. Un alt truc folosit de specialiştii în domeniul este şi pulverizarea apei termale, în cantitate mică, pe bureţelul cu care se aplică fondul de ten sau pe pensula pentru fard. Scopul? Tenul nu va avea un aspect încărcat, iar machiajul se va fixa mai bine.

De asemenea, mai poţi folosi apa termală şi la reîmprospătarea lui. Mai ales în zilele în care machiajul trebuie să reziste de dimineaţa până seara, o simplă pulverizare de apă termală este de ajutor. Este sufiecient un singur jet de apa termală, de la o distanţă mai mare (aproximativ 30 cm).

„Calmant” delicat după epilare

Te numeri printre persoanele care se irită după fiecare epilare? O bună soluţie de prevenire a iritaţiei este şi apa termală. Pentru a calma pielea pulverizează apă termală pe zona epilată (nu uita să înlături uşor excesul de apă).

Produsul este un bun aliat şi când vine vorba de foliculită (infecţia frecventă care se dezvoltă la nivelul firului de păr după epilare). Folosită după fiecare epilare, apa termală poate duce, în timp, la ameliorarea simptomelor foliculitei. Info: Apa termală se găseşte ca ingredient în mai multe produse de îngrijire de pe piaţă.

Sfaturi pentru folosirea apei termale

- imediat după pulverizarea apei termale, pielea are tendinţa de a se usca datorită conţinutul mare de săruri minerale. După ce înlături excesul de apă termală aplică o cremă hidratantă;

- pentru un efect răcoritor păstrează tubul de apă termală la frigider;