Ai pielea uscată? Foloseşte acest ingredient!
Unul dintre cele mai de impact ingrediente pe care poți miza pentru îngrijirea pielii uscate este ureea. De aceea, foloseşte produsele de îngrijire care o conţin.
Ureea are o dublă acțiune umectantă și hidratantă, ceea ce asigură un nivel de apă optim la nivelul pielii. Dar unde mai pui că tot magica uree te susține în dorința ta cea mai mare, aceea de a avea pielea fină și catifelată. Studiile științifice demonstrează și că ureea ajută pielea să fie mai permeabilă și amplifică eficiența altor ingrediente benefice. Și uite așa, e mai logic de ce serumurile sunt și mai de impact atunci când sunt utilizate în paralel cu rutine de îngrijire care au la bază ureea.
Reţine apa în ţesuturi
Extrem de bine tolerată de către pielea umană, ureea este un activ cosmetic foarte râvnit. Ea posedă nenumărate proprietăți foarte benefice pentru tenul nostru.
- Este purifiantă și antibacteriană – împiedică proliferreea bacteriilor responsabile de apariția afecțiunilor cutanate
- Hidratează pielea grație puterii sale de a reține apa în țesuturi. Ureea ameliorează capacitatea epidermei de a atrage și de a reține apa
- Keratolitică – ajută la eliminiarea celulelor moarte și a scuamelor și favorizează reînnnoirea celulară.
- Exfoliantă – favorizează dispariția mătreții
- Nutritivă – înmoaie și catifelează pielea
- Ureea pătrunde foarte ușor în epidermă și favorizează asimilarea altor activi benefici pentru aceasta.
Secretul concentrațiilor ureei
Știai că, în concentrații reduse (≤ al 10%), ureea are proprietăți keratoplastice (modulează plasticitatea stratului cornos), pe când în concentrații ridicate (> al 10 %), ea are proprietăți keratolitice: promovează detașarea celulelor moarte de suprafață și, în consecință, regenerarea pielii.
De ce se usucă pielea
Pielea sensibilă şi predispusă uscării are nevoie de o anumită îngrijire pentru a se menţine moale, suplă şi frumoasă. Urmează câţiva paşi simpli pentru a-i reda aspectul sănătos.
O dietă dezechilibrată, anumite tulburări hormonale sau carenţele de vitamine determină incapacitatea pielii de a reţine umezeala. Umiditatea este de fapt apa care se află în interiorul celulelor pielii şi care ajunge în acestea cu ajutorul fluxului sangvin, menţinând-o netedă şi sănătoasă. Şi factorii de mediu pot influenţa deshidratarea ei, precum anotimpul rece, temperaturile extreme, expunerea necontrolată la soare sau aerul condiţionat.