Ai încărunţit? Iată cum îţi îngrijeşti corect părul!
Ca să previi îngălbenirea firelor de păr, foloseşte o dată sau de două ori pe lună un şampon cu pigmenţi de neutralizare, în tonuri de violet sau albastru, astfel încât să neutralizeze culoarea galbenă a firelor de păr. În restul timpului, este bine să foloseşti un şampon natural, din plante. De asemenea, poţi prepara o soluţie dintr-o lingură de oţet din mere şi 200 ml de apă, cu care să îţi clăteşti părul, după fiecare spălare pe cap. Măştile de protecţie sunt necesare Este ideal să foloseşti măşti protectoare, cel puţin o dată pe săptămână. O mască foarte eficientă este cea obţinută din 6 picături de ulei de cătină, 5-6 picături de ulei de nucă de cocos şi din 1-2 gălbenuşuri. Amesteci ingredientele într-un bol, după care distribui pe toată lungimea părului şi laşi să acţioneze 10 minute. Te speli pe cap în mod obişnuit.
Cojile de nuci şi lămâia, de ajutor
Dacă ai numai câteva fire de păr alb şi vrei ca ele să nu se mai vadă, poţi apela la soluţii naturale. Ideală este o soluţie din coji de nuci verzi. Pui la fiert o mână de coji de nuci, apoi ţii părul în apa în care acestea au fiert, aproximativ 20 de minute. Astfel, vei reuşi să acoperi firele albe, iar părul tău să capete o nuanţă frumoasă, arămie.
Procesul de albire a părului poate fi încetinit dacă apelezi la lămâie. Amesteci zeama de lămâie şi ulei de nucă de cocos, în cantităţi egale, apoi aplici pe scalp şi pe firul de păr. Laşi să acţioneze o jumătate de oră, după care te clăteşti bine cu şampon. Remediul poate fi utilizat de 2 ori pe săptămână.
- Nu folosi în exces ceară pentru păr, pentru că aceasta ar putea duce la îngălbenirea firelor de păr.
- Pentru a te pieptăna, foloseşte o perie cu peri naturali.