6 lucruri pe care nu le ştiai despre albirea dinţilor
1. Vizita la medicul dentist este primul pas
Nu lua decizia finală asupra procesului de albire înainte să te fi consultat cu medicul dentist. El este cel care decide dacă eşti un bun candidat pentru albire şi tot cu el începi acest proces. „Cel mai bun moment pentru albire este imediat după igienizarea profesională, pentru că atunci suprafaţa dintelui este curată”, explică dr. stomatolog Andra Custura.
O consultaţie ulterioară la câteva săptămâni după aceea îi va arăta medicului dentist dacă ai nevoie de un agent de desensibilizare, cum ar fi o fluoridă topicală, care să te scape de sensibilitatea dinţilor.
2. Spune nu albirii la salon!
Chiar dacă salonul tău estetic preferat este cel mai bun din oraş pentru tratamente faciale sau corporale, nu este cel mai indicat loc pentru albirea dinţilor. „Există numeroase produse de albire care se vând de cosmeticieni sau în saloane. Saloanele nu au echipamentul necesar pentru a dezinfecta şi steriliza echipamentul, iar cosmeticienii nu au knowhow-ul necesar pentru a executa albirea la standarde înalte”, indică stomatologul.
3. Alimentaţia afectează rezultatul albirii
Toate alimentele şi lichidele pe care le consumăm afectează într-un fel sau altul dinţii noştri. Dacă alegi fecvent alimente foarte colorate, cum ar fi sfecla roşie, vinul roşu, cireşele, ness-ul, cafeaua, vişinele, căpşunile, sau unele care au culoarea foarte puternică, e bine să ştii că rezultatul albirii dentare va dura mai puţin decât la cei care nu vor consuma aceste alimente.
Ţigările/ trabucurile sunt un alt factor care pot compromite rezultatul obţinut în şedinţă/şedinţele de albire.
4. Aşteaptă-te şi la ceva durere!
Ştiai că în timpul şedinţei de albire pot apărea dureri? „Pot apărea dureri acolo unde există carii şi retracţii gingivale, probleme parodontale nerezolvate, dinţi cu inflamaţii pulpare, de aceea recomand rezolvarea tuturor acestora înainte de albire”, explică dr. Andra Custura.
5. Nu folosi pasta de albire a dinţilor zilnic!
Pasta de albire a dinţilor poate înlătura petele de tutun, de ceai, cafea, dar folosind-o în fiecare zi poate dăuna dinţilor. „Multe produse de acest tip conţin particule abrazive care acţionează asupra smalţului. Pot duce la sensibilitate dentară”, adaugă specialistul.
6. Crezi că toţi dinţii sunt la fel?
Unele persoane nici nu ştiu dacă au coroane de porţelan. Aplicarea produsului de albire poate distruge suprafaţa lucioasă şi îi poate face să arate şi mai rău. În plus, albirea se va face doar pe dinţii care se văd într-un zâmbet larg al pacientului şi numai pe aceea faţă a dintelui pe care o vedem atunci când ne uităm în oglindă.