5 alimente care te fac să radiezi de sănătate
Stafide pentru un zâmbet perfect Chiar dacă sunt dulci, nu înseamnă că nu sunt bune pentru sănătatea cavităţii bucale. Cercetările efectuate de-a lungul timpului arată că antioxidanţii din stafide luptă împotriva unor bacterii ce provoacă atât inflamarea gingiilor, cât şi apariţia unor altor afecţiuni gingivale, precum gingivita şi paradontipatia. Fasole verde pentru o piele elastică Colagenul, proteina structurală, are rolul de a menţine pielea elastică. Consumul regulat de fasole verde menţine cantitatea de colagen în limite normale, datorită isoflavonei, un antioxidant natural din compoziţia acesteia. Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul American de Nutriţie, persoanele care consuma mai multă fasole verde şi se expun mai puţin la razele ultraviolete au mult mai puţine riduri, în comparaţie cu cele care se feresc de razele UV, dar nu consumă fasole verde. Castraveţi pentru ochi odihniţi Pe lângă faptul că sunt o sursă bogată de vitamine necesare organismului, castraveţii pot fi folosiţi şi pentru uzul extern, mai ales pentru ochi. Aplică două felii pe pleoape şi stai cu ele timp de 10-15 minute. Acestea au rolul de a estompa inflamaţiile şi cearcănele. Pătrunjel pentru o respiraţie "fresh" Dacă nu te poţi abţine de la a consuma usturoi, însă nici nu vrei să-i suporţi gustul şi mirosul timp de câteva ore bune, soluţia este să consumi pătrunjel. Polifenolii din compoziţia pătrunjelului elimină mirosul pe care ţi-l lasă usturoului după ingerare. Suc de cireşe pentru un somn mai bun Somnul de frumuseţe este extrem de important, deoarece ajută la regenerarea celulelor. În cazul în care nu te poţi odihni cum trebuie, bea un pahar cu suc de cireşe înainte de a merge la culcare. Sucul are un efect benefic şi asupra persoanelor care suferă de insomnie, deoarece cireşele conţin melatonină care reglează ritmul circadian al somnului.