3 ponturi să previi cariile şi îngălbenirea dinţilor

1 2 jpg jpeg

Evită să mănânci des între mese

Gustările sunt bune, dacă alegi fructe, brânzeturi, seminţe, nuci, dar nu şi dacă sunt mai mult de 2 pe zi.

Dacă ronţăi adesea, dantura va fi în permanenţă în contact cu alimentele şi rişti să-ţi fie afectat smalţul acestora.

Dinţii sunt supuşi permanent acizilor înainte de a avea timp să se remineralizeze după masa de dinainte. De asemenea, dantura produse mai puţină salivă care să combată acizii.

Atenţie!

Acelaşi efect au şi băuturile dulci, carbogazoase pe care le sorbi între mese. Pe termen lung, te supui riscului de apariţie a cariilor dentare.

Redu consumul de dulciuri

Alimentele care se lipesc cu uşurinţă de dantură, dulciurile mai ales sunt vinovate pentru apariţia cariilor. Acestea provoacă un tip de acid care afectează sănătatea dentară.

2 jpg jpeg

Sucurile, chiar şi cele naturale, acadelele, bomboanele, îndeosebi acelea cu caramel şi biscuiţii aderă de suprafaţa dentară şi distrug smalţul dinţilor.

Cu cât întârzii mai mult periajul dentar după consumarea dulciurilor, cu atât mai mult acestea favorizează apariţia afecţiunilor dentare.

Citeşte şi: Ce greşeli îţi afectează sănătatea dinţilor

Clăteşte-ţi gura după fiecare masă

Îţi menţii sănătatea dentară printr-o igienă bună. Cel mai simplu lucru pe care-l poţi face după ce mănânci orice este să clăteşti gura de câteva ori cu apă plată sau de 1-2 ori pe săptămână cu apă de gură.

Cum să ţi faci acasă apă de gură jpeg

Acest gest îţi scade nivelul de bacterii cu 30%, deci se reduce şi riscul de afecţiuni dentare.

De reţinut!

Periajul dinţilor de 2-3 ori pe zi, câte 3-5 minute trebuie să facă parte din rutina zilnică menită să-ţi protejeze dantura.