3 motive să dormi pe partea stângă

1 2 jpg jpeg

Pentru o digestie mai uşoară

Stomacul, pancreasul, inima se află în partea stângă a corpului, iar o poziţie pe această parte în timpul somnului contribuie la o digestie mai uşoară prin stimularea secreţiei de suc gastric şi enzime pancreatice.

Îţi îmbunătăţeşti circulaţia sângelui

Inima beneficiază şi ea de pe urma adoptării acestei poziţii pe parcursul nopţii, când te odihneşti. Sistemul limfatic este drenat mai uşor, iar inima va pompa mai uşor sângele prin aortă, aceasta formând un arc pe partea stângă.

Şi femeilor însărcinate le este recomandat să se aşeze pe partea stângă atunci când merg la culcare pentru a o mai bună circulaţie a sângelui la nivelul uterului şi rinichilor.

Poziţia aceasta presupune o reducere a presiunii uterului asupra coloanei vertebrale şi a ficatului.

Menţii sănătatea splinei

Un alt organ poziţionat în partea stângă a corpului este splina, parte a sistemulul limfatic. Splina are rolul de filtrare a sângelui şi a limfei.

Dacă dormi pe partea stângă, fluidele vor fi direcţionate către splină, sub influenţa gravităţii.

Atenţie!

Somnul pe o parte în poziţie fetală (cu genunchii spre piept) nu este cea mai bună alegere, pentru că poate duce la dureri de gât sau de spate, deformare a coloanei şi a articulaţiilor, mai ales dacă ai genunchii şi bărbia îndreptate spre piept.