Ponturi să nu renunţi prea uşor la sport

2 jpg jpeg

Acceptă ideea că vei face sport pe termen lung

Oricât de mult te-ar tenta să-ţi pui termene limită şi să ţii diete drastice pentru a arăta bine în concediu sau la o nuntă, e mai bine să nu te grăbeşti şi să cauţi un nou stil de dietă, nu neapărat un regim fulger de slăbit, dacă vrei rezultate de durată.

Aşa cum kilogramele în plus n-au apărut peste noapte, nu te poţi aştepta să slăbeşti extrem de rapid. Din contră, e mai sănătos şi ai mai multe şanse să obţii rezultate pe termen lung, scăzând în greutate câte puţin.

Este ceva obişnuit să slăbeşti mult în prima etapă, apoi să stagnezi, deci nu renunţa!

Corpul face eforturi să se adapteze la noul stil de viaţă şi pe măsură ce s-a obişnuit cu anumite exerciţii fizice, are nevoie de unele ceva mai grele sau mai intense pentru a accelera scăderea în greutate.

Evită excesele

Creşte treptat intervalul de timp zilnic în care faci sport. Dacă procedezi aşa, nu vei risca să faci întinderi sau febră muscular şi corpul tău se va obişnui încet cu efortul.

Odată ce ai ales un anumit gen de mişcare, ia-o încet, cu exerciţii fizice uşoare.

Citeşte şi: De ce e bine să faci sport în aer liber

Nu alege un sport la modă

E important să optezi pentru un tip de sport care îţi place ţie şi mai puţin unul pe care-l fac vedetele sau prietenii. Dacă ţi-ai făcut abonament la o sală de sport, dar tragi de tine să te duci acolo, mai bine caută ceva care să-ţi fie pe plac.

Poţi să faci şi alt tip de mişcare, cum ar fi dansul, mergi pe bicicletă, ieşi la alergat, la înot. Dacă preferi intimitatea casei tale, poţi face gimnastică.