Mersul pe jos îmbunătăţeşte memoria

1 2 jpg jpeg

Studiile arată că mersul pe jos îmbunătăţeşte memoria, previne îmbătrânirea creierului, tulburările de memorie şi declanşarea declinului cognitiv care intervine odată cu înaintarea în vârstă.

Oamenii de ştiinţă au urmărit modul de desfăşurare a activităţii fizice şi cognitive în cazul a 300 de adulţi. La începutul cercetării, toţi participaţii aveau o sănătate mintală foarte bună, media de vârstă fiind de 78 de ani.

Cercetatorii au început sa ţină evidenţa distanţelor parcurse pe jos, într-o săptămână, de fiecare participant la studiu.

După patru ani, testările au demonstrat că mai mult de o treime din participanţi au dezvoltat insuficienţă renală uşoară, declin cognitiv sau demenţă.

În urma analizelor, cercetătorii au ajuns la concluzia că cu cât o persoană merge mai mult pe jos, cu atât riscul diminuării materiei cenuşii este mai mic, în diferite regiuni ale creierului care au un rol important în procesul de gândire.

De asemenea, persoanele care îşi păstrează materia cenuşie nemodificată aproximativ un deceniu au un risc cu 50% mai mic de a dezvolta insuficienţă cognitivă, spre deosebire de cei care nu sunt activi din punct de vedere fizic.