Masa musculară fără suplimente. Cele mai bune metode
Foarte important de ştiut atunci când începi un antrenament de creştere a masei musculare: ai nevoie de alimentaţie corectă şi echilibrată, antrenament intensiv şi odihnă. Este nevoie de multă disciplină şi de un program strict, fără alcool, tutun sau alte obiceiuri nesănătoase sau excese.
Masa musculară fără suplimente – exerciţii explozive
Începerea antrenamentului are nevoie de încălzire. Apoi, pentru a pune masă musculară, alege mişcările explozive. Greutăţile se măresc progresiv, iar mişcările pozitive se fac exploziv. Apoi, atunci când cobori greutate, ai grijă să menţii o tensiune accentuată în muşchi, acest lucru va induce o creştere accentuată a masei musculare. Greutăţile se lasă într-un ritm de 3-4 secunde, ca apoi să fie împinse exploziv. Pentru creşterea masei musculare nu ai nevoie de activitate aerobică, deoarece acestea scad potenţialul de creştere a forţei. Deci, nu ai nevoie de mişcări rapide sau serii mari de exerciţii. Între 6-12 repetări este cel mai bine pentru creşterea pronunţată a masei musculare. Ocazional e bine să faci repetări în număr de 2-5 ori pentru accentuarea forţei, apoi se revine la clasicul 6-12 şi se va simţi diferenţa creşterii forţei, deci a masei musculare. Un alt aspect foarte important de care este mare nevoie să ţii cont este odihna. Dacă nu te odihneşti suficient, nu vei putea să creşti masa musculară. Când este nevoie, fă o pauza de câteva zile, odihneşte-te şi reia antrenamentele ţinând cont de nevoia mai mare de odihnă.
Masa musculară fără suplimente – alimentaţie echilibrată şi odihnă
Când ajungi în perioada de stagnare, adică simţi că nu mai creşte masa, măreşte semnificativ caloriile pe o perioadă de 3 zile. Poţi să le măreşti până la 50%, dar nu mai mult de trei zile.
Măreşte aportul de sodiu, acestea este un mineral foarte important în creşterea masei musculare. Peştele este foarte important în alimentaţie atunci când vrei să măreşti forţa. Acizii graşi din peşte măresc sensibilitatea corpului la insulină, iar secreţia bună de insulină favorizează absorbţia glicogenului şi a aminoacizilor în celule musculare.
Foarte important de ştiut este că atunci când vrei masă musculară, trebuie să fii slab pentru a se putea depune caloriile în muşchi. De aceea, perioadele mici de creştere a masei urmate de cicluri de regim, maximizează creşterile de masă fără să se depună grăsimile. Mini perioadele acestea te vor ajuta să pui masă musculară cel mai rapid posibil.
Această metodă este cea mai bună pentru persoanele cu constituţie slabă, iar perioada de mini cicluri se face timp de şase săptămâni la fiecare şase luni. Dacă ai peste 10% grăsime ca bărbat şi 14% ca femeie nu este o metodă indicată.