Greşeli frecvente care te împiedică să slăbeşti
Din păcate, imediat cum ai facut o schimbare atât în stilul alimentar cât şi în ceea ce priveşte mişcarea, organismul reacţionează întotdeauna pozitiv şi astfel vei putea observa şi primele rezultate, dar după un scurt timp organismul începe să se obişnuiască cu nnoile reguli. În felul acesta metabolismul începe să fie mai lent şi astfel ajunge să ardă mai puţine calorii.
Pentru a scăpa de surplusul de kilograme organismul tău are nevoie de un metabolism rapid, iar pentru asta trebuie să eviţi greşelile expuse mai jos:
Nu combini antrenamentele
Primul pas pentru a activa metabolismul pe lângă alimentaţie este antrenamentul cardio. Sănătos şi eficient doar dacă îl alternezi şi cu altfel de antrenament, astfel încât să ai parte de slăbire, tonifiere dar şi de relaxare. Motiv în plus să treci şi pe la clasele de pilates, yoga, fitness sau chiar înot, de ce nu.
Tonifierea este necesară pentru a nu scăderea ăn masă musculară şi astfel organismul să ardă din rezervele sale de grăsime.
Ţine cont de faptul că stresul şi lipsa somnului sunt cei mai mari inamici astfel că relaxare este obligatorie dacă vrei rezultate frumoase, sănătoase şi durabile.
Află cum să te menţii la menopauză fără să iei în greutate AICI
Te gândeşti mereu la mâncare şi te înfometezi
Primele zile, poate chiar şi prima săptămână după ce ţi-ai schimbat regimul alimentar este posibil să te confrunţi cu senzaţia de foame, mai ales că organismul tău era obişnuit să mănânce haotic.
Nu ceda jocului psihologic şi ocupă-ţi mintea cu altceva util şi sănătos.
Gândeşte-te la scopul datorită căruia ai făcut această schimbare.
Consumi prea multe mese lichide?
O altă greşeală care te va împiedica să scapi de surplusul de kilograme este consumul exagerat de smoothie-uri mai ales dimineaţa şi preferinţa pentru mâncărurile lichide.
Dacă mai înlocuieşti şi cina cu iaurt sau o supă, să nu te mire că nu reuşeşti să slăbeşti. În acest fel metabolismul se obişnuieşte să fie leneş deoarece primeşte totul dea gata şi nu mai depune nici un efort.
Ai exclus de tot grăsimile din alimentaţia ta
Evită pe cât posibil produsele slabe caloric, degresate pentru că organismul tău are nevoie de grăsimi bune, acizi graşi de tipul celor Omega-3 pentru a funcţiona corespunzător.
Încearcă să ai o ordine în ceea ce priveşte ora la care trebuie să mănânci şi să diversifici meniul astfel încât să îi oferi toate categoriile de nutrimenţi.