Exerciţiile fizice pot avea efecte secundare

2 jpg jpeg

1. Secreţii nazale

În timp ce unele persoane observă o eliberare a căilor nazale atunci când fac mişcare, altele acuză apariţia secreţiilor nazale. Acest efect apare, din cauza faptului că mişcarea stimulează acea parte a sistemului nervos care controleaza secreţiile glandelor din corp. În plus, atunci când alergi în aer liber, îţi poate curge nasul şi din cauza polenului, a temperaturii sau a umidităţii.

2. Arsuri la stomac

Alergatul sau abdomenele pot împinge conţinutul din stomac spre esofag, ceea ce duce la apariţia senzaţiei de arsură. Însă, ele pot fi prevenite, dacă înainte de a face mişcare eviţi să mănânci lactate sau, în cazul în care nu poţi renunţa la ele, fă mişcare după aproximativ două ore de la consumul produselor lactate.

3. Dureri de cap

Este posibil ca după ce ai dat câteva ture de parc să ai o uşoară durere de cap şi asta pentru că în timpul efortului depus, vasele de sânge din creier se dilată. Însă, efectuarea unei încălziri, respiraţia corectă şi hidratarea pot ajuta la prevenirea durerilor de cap.

4. Crampe musculare

În timpul exerciţiilor fizice, prin transpiraţie, se poate crea un dezechilibru al nivelului de potasiu din organism, mineral care are un rol esenţial în controlarea contracţiilor musculare.

Pentru a preveni apariţia contracţiilor, este indicat să consumi alimente bogate în potasiu, precum banana şi să te hidratezi corespunzător, atât înainte de a face mişcare, cât şi în timpul exerciţiilor fizice.

5. Pocnituri în urechi

Pocniturile în urechi pot apărea atunci când apar schimbări bruşte de presiune. Urcatul la altitudini mari, scufundatul într-o piscină şi ridicatul greutăţilor duc la apariţia pocniturilor în ureche. Însă, acest efect advers poate fi contracarat prin hidratare, înghiţire şi căscat.