Exerciţii pentru grăsimea de pe abdomen

1 2 jpg jpeg

Ca să pierzi câţiva centimetri din talie, rezervă-ţi câte zece minute pe zi pentru exerciţii, timp de trei-patru săptămâni. Un abdomen tonifiat te va ajuta să respiri mai uşor, atât în repaus, cât şi atunci când faci efort, să fii mai suplu în mişcări şi să uiţi de durerile lombare.

Nu te descuraja dacă a doua zi după ce le-ai încercat te mişti mai greu. Este normal şi înseamnă că eşti pe calea cea bună. După câteva zile nu vei mai simţi durere şi poţi chiar să măreşti numărul de serii şi de repetări, fără nici cea mai mică urmă de suferinţă fizică.

Exerciţii pentru grăsimea de pe abdomen: pentru un abdomen tonifiat

Întinde-te pe spate, cu picioarele perfect drepte, cu braţele întinse pe lângă cap şi cu palmele orientate în sus. Ridică uşor umerii de pe sol, aducând braţele în faţă. Ridică apoi picioarele în unghi drept. Atinge cu palmele genunchii uşor flexaţi.

Efectuează patru serii a câte zece repetări. La fel de eficiente este şi următorul exerciţiu: din poziţia culcat pe spate ridică umerii de pe sol şi întinde braţele deasupra genunchilor îndoiţi uşor. Apoi reia exerciţiul din poziţia culcat. Poţi efectua acelaşi exerciţiu, îndoind unul dintre braţe şi ţinându-l pe celălalt întins. Îndoaie braţele alternativ. Efectuează cinci serii a câte 15 repetări.

Exerciţii pentru grăsimea de pe abdomen: forfecarea picioarelor

Alt exerciţiu pentru abdomenul inferior este forfecarea picioarelor. Se stă în poziţia de mai sus, cu mâinile sub fese şi bărbia în piept, se ridică picioarele puţin, se ţin drepte cu vârfurile picioarelor întinse şi se începe forfecarea, adică ridicarea picioarelor alternativ de sus în jos, dar nu foarte mult. Se fac 15-20 de forfecări, faceţi câte serii puteţi, de preferat 4-5.

La fel ca cel de sus, următorul exerciţiu este prin forfecarea picioarelor înăuntru şi în afară din aceeaşi poziţie, cu picioarele ridicate de la sol. Mare grijă la reparaţie, nu vă grăbiţi. Foarte posibil să aveţi dureri de spate în zona lombară după exerciţii pentru abdomenul inferior, de aceea este bine să relaxaţi partea aceasta după efectuarea lor.

Exerciţii pentru grăsimea de pe abdomen: ridicarea picioarelor cu genunchii la piept

Unul dintre cele mai bune exerciţii pentru abdomenul inferior este cel în care stai întinsă pe spate cu mâinile sub fese. Genunchii de îndoaie puţin, iar picioarele se ţin apropiate. Capul este ridicat, bărbia în piept. Picioarele se ridică şi se lasă pe călcâie încet.

Când se ridică se inspiră, când se lasă se expiră cât mai încet şi cât mai mult. Nu se lasă picioarele să cadă de sus. Se fac 4-5 serii a câte 15-20 de repetări. La ultima repetare se lasă picioarele foarte lent şi se menţine 5-10 secunde deasupra solului.

Alt exerciţiu asemănător, dar mai greu este din aceeaşi poziţie, de data aceasta cu picioarele întinse, inclusiv vârful picioarelor. Mâinile sub fese, partea lombară lipită de sol şi cu bărbia în piept. Picioarele se ridică până la 45 de grade şi nu se lasă pe sol deloc. Nu se ridică spatele, iar abdomenul se ţine încordat. Se expiră lent când se lasă picioarele spre sol. Se fac 4-5 serii a câte 10-15 exerciţii.

Exerciţii pentru grăsimea de pe abdomen: ce te mai ajută pe lângă exerciţii

- masează uşor zona abdomenului după efectuarea exerciţiilor, pentru a stimula circulaţia sângelui şi dizolvarea grăsimii;

- urmează o dietă bazată pe fructe şi pe legume, evită grăsimile şi dulciurile, care se pot depozita exact în zona abdomenului;

- evită băuturile carbogazoase, care produc balonare;

- mergi cu bicicleta, un sport foarte eficient când vine vorba de tonifierea muşchilor abdominali.