De ce trebuie să te apuci de alergat: 7 moduri prin care îţi îmbunătăţeşte sănătatea

1 2 jpg jpeg

1. Face bine la inimă

Alergatul reduce riscul de boli cardiovasculare. Un studiu efectuat la Universitatea Stanford din California, care s-a desfăşurat pe parcursul a 20 de ani, a demonstrat că inimile persoanelor care obişnuiesc să alerge cu regularitate sunt mai sănătoase.

2. Previne tensiunea arterială

Un alt beneficiu adus de alergat este prevenirea tensiunii arteriale. Nu trebuie să fii alergător de performanţă, sunt suficiente câteva ture de alergare uşoară.

3. Reduce riscul de cancer

Dacă te apuci de alergat vei fi mai sănătos, pentru că ai şanse mai puţine să dezvolţi cancer. Potrivit unor studii efectuate în Marea Britanie, este redus în special riscul de cancer al pancreasului, unul dintre cancerele cu cea mai mică rată de vindecare.

4. Face bine la oase

Una dintre modalităţile de a întări oasele şi articulaţiile o reprezintă alergările uşoare. Acest lucru se întâmplă pentru că persoanele care aleargă sunt mult mai puţin predispuse obezităţii, ceea ce înseamnă că oasele nu au de susţinut o greutate corporală mare.

5. Îmbunătăţeşte starea de spirit

Multe studii sugerează că alergatul ajută la îmbunătăţirea stării de spirit. Este un mod plăcut de scăpa de o depresie uşoară, pentru că duce la creşterea secreţiei de hormoni ai fericirii.

6. Scade riscul de diabet

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, prin alergat poţi să reduci riscul de diabet de tip II cu până la 30%. Este de ajutor şi pentru persoanele care au deja această afecţiune.

7. Te ajută să faci muşchi

Alergările îţi conturează foarte bine trupul, ceea ce înseamnă că îţi întăresc musculatura picioarelor şi a coapselor. La toate acestea se adaugă şi arderea de calorii.