Cât de bune sunt flotările?

1 2 jpg jpeg

Flotările au un impact mare asupra mai multor grupe de muşchi, motiv pentru care sunt recomandate persoanelor care vor să îşi intensifice metabolismul, fie că sunt experimentate sau nu. Ceea ce le face potrivite este faptul că pot fi făcute în diferite feluri, pentru a spori efectele lor pozitive.

Cât de bune sunt flotările: cum se fac corect

Dintre toate tipurile de activităţi fizice, flotările sunt considerate ca fiind exerciţii complete. Ele ajută la tonifierea abdomenului, a braţelor, dar şi a muşchilor de la nivelul spatelui.

Deşi nu sunt cele mai uşoare exerciţii, flotările se numără printre cele mai indicate forme de mişcare care are grijă de postura ta. Când vine vorba de efectuarea lor, important este să depăşeşti zona de confort (pragul când îţi vine dificil să te ridici în braţe).

Pentru a realiza corect flotările este indicat să respecţi câteva reguli: să-ţi sprijini vârfurile picioarelor pe o suprafaţă care nu alunecă (podea, marginea unei scări, perete), să te sprijini bine pe palme, să menţii o distanţă între braţe care să-ţi dea echilibrul de care ai nevoie.

Citeşte şi:

- 3 sporturi de iarnă, bune pentru sănătate

- Cum te ajută sportul să-ţi păstrezi memoria

- Ce mănânci dacă faci sport

Important este ca posteriorul să nu fie mai ridicat decât restul corpului. Cobori braţele/corpul până aproape de podea, după care pui forţă în braţe (corpul este încordat) pentru a te ridica.

Dacă nu reuşeşti să faci flotările în acest fel, poţi apela la un truc ce aduce aceleaşi beneficii: te aşezi în genunchi, ridici vârful picioarelor mai sus şi aplici forţă în braţe pentru a realiza flotarea.

Cât de bune sunt flotările: care sunt beneficiile acestora

Efectuate corect, flotările aduc o serie de beneficii sănătăţii, dar şi aspectului fizic. Ajută la atenuarea durerilor de spate, a migrenelor, dar scad şi riscul de accidentări în timpul exerciţiilor fizice.

Când vine vorba de musculatură, flotările ajută la dezvoltarea celei din zona pieptului, a tricepsului, a abdomenului, dar şi a părţii de jos a spatelui.

Realizate pe o perioadă mai lungă de timp, flotările aduc beneficii coloanei vertebrale, prin întărirea muşchilor din această zonă. Un alt aspect la fel de important este că nu necesită costuri, spre deosebire de alte tipuri de activităţi fizice.