Vrei să ţii o dietă? Iată ce alimente e bine să eviţi!

1 2 jpg jpeg

Nu consuma paste

Consumul de paste nu este indicat în dietele de slăbit, deoarece au un conţinut caloric ridicat (o ceaşcă de spaghete gătite are aproximativ 220 de calorii). În plus, adăugarea unui sos peste spaghete creşte numărul caloric.

Fără cartofi prăjiţi

Toata lumea iubeste cartofii prajiti, desi sunt considerate unele dintre cele mai nesanatoase alimente. Cartofii prajiti, nu numai ca sunt bogati caloric, dar contin si multe grasimi procesate. Poţi alege, în schimb, alternativa sănătoasă - cartofi copţi sau fierţi.

Uită de produsele de patiserie

Fie ca sunt merdenele, covrigi, placinte sau tarte, aceste produse nu trebuie incluse in regimul de slabire. Produsele de patiserie sunt preparate din faina alba, grasimi, aditivi si margarina, ceea ce le transforma in adevarate bombe calorice.

Alimentele de tip ,,light”

În alimentele light, zahărul este înlocuit cu îndulcitori artificiali, gen aspartam (E 951), iar grăsimile animale sunt înlocuite cu cele artificiale cu 0% calorii. Light înseamnă că din unele alimente este înlocuit zahărul, din altele grăsimile.

De exemplu, un iaurt fructat cu 0% grăsimi, de numai 125 g, îţi vine să crezi că poate aduce mai multe calorii decât unul cu 2,8% grăsimi? De vină sunt fructele, ¬care măresc numărul glucidelor (zahărului).

Nu consuma sucuri carbogazoase

În cazul sucurilor fără calorii, lucrurile stau altfel. Când suntem la dietă, bem numai sucuri light şi ne întrebăm de ce nu dăm niciun gram jos. Cercetătorii americani de la Universitatea Purdue au studiat acest efect. Ce-au descoperit ne explică Susan Swithers, coordonatoarea studiului:

„Gustul alertează corect corpul, care se aşteaptă să primească mai multe calorii, dar când aceste calorii sunt absente, sistemul devine ineficient. Alimente care doar imită gustul, dar nu oferă şi caloriile implicite, perturbă, în cele din urmă, organismul".

Din moment ce în corp nu se instalează senzaţia de saţietate, dată de calorii, şi nici nu se activează procesul de ardere a caloriilor, tindem să mâncăm sau să bem mai mult.