Vrei să slăbeşti? Dormi mai mult şi nu mai mânca seara târziu!

1 2 jpg jpeg

Cercetătorii au studiat efectele somnului târziu asupra dietei şi a indicelului de masă corporală şi au descoperit că persoanele care se culcă târziu au tendinţa de a consuma mai multe alimente bogate în calorii, în comparaţie cu cei care se culcă în jurul orelor 10.

La studiu au participat 52 de adulţi, 25 de femei şi 27 de bărbaţi, care au fost monitorizaţi printr-un dispozitiv pe care l-au purtat la mână timp de 7 zile. După încheierea perioadei de monitorizare, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că 56% dintre voluntari se culcă la o oră rezonabilă şi au un program alimentar bine stabilit, în timp ce persoanele care adorm aproape de miezul nopţii iau micul dejun mai târziu şi cină după orele 8. Consecinţele somnului târziu Rezultatele studiului arată că persoanele care se culcă târziu, nu se odihnesc îndeajuns şi sunt tentaţi să consume mult mai multe calorii la masa de seară, în comparaţie cu cei care au un program de somn regulat.

De asemenea, persoanele din primul grup au un regim alimentar haotic, şi anume consumă mai multe alimente de tip fast-food, beau mai multe băuturi carbogazoase şi mănâncă mult mai puţine fructe şi legume, în comparaţie cu cei care dorm mai mult în timpul nopţii.

Toate aceste efecte ale somnului târziu au fost asociate cu un indice de masă corporală crescut. Dintre toate obiceurile nesănătoase, consumul de alimente după ora 8 este cel mai important factor care determină creşterea în greutate. Aşadar, nu doar ce consumi, dar şi când consumi îţi sabotează dieta şi, implicit, şansa de a scăpa de kilogramele nedorite.

. De asemenenea, persoanele care dorm mai puţin de 6 ore pe noapte, pe o perioadă lungă de timp, sunt mai predispuse la creşterea în greutate, în comparaţie cu cei care dorm cel puţin 7 ore. Mai mult, cu cât dormi mai puţin cu atât organismul îşi pierde din abilitatea de a arde din caloriile acumulate în timpul zilei.