VIDEO:Trucuri eficiente ca să ai succes în dietă

1 2 jpg jpeg

În cele mai multe cazuri, vinovate pentru eşecul în procesul de slăbire este stilul de alimentaţie modern, bazat pe mâncare procesată, semipreparate şi produse de tip fast-food.

Preferate de tot mai multe persoane, preparatele de tip fast-food sunt sărace în nutrienţi şi sunt considerate adevărate „bombe“ calorice. Urmează sfaturile de mai jos şi vei scăpa de „colăcei“ şi de surplusul de grăsime!

1. Nu sări peste nicio masă a zilei. Este foarte important să iei în fiecare zi trei mese principale şi să consumi două gustări compuse din fructe şi legume, salate simple, iaurturi dietetice.

2. Fiecare mic dejun trebuie să conţină cereale integrale, lactate şi ouă. Prima masă a zilei trebuie să fie cea mai bogată şi să reprezinte jumătate din cantitatea zilnică de mâncare ingerată. Foarte important: ia micul dejun până în ora 10.00 dimineaţa.

3. Pentru masa de prânz alege alimente bogate în glucide, ca să ai energie pentru cele mai importante activităţi de peste zi. Ia în calcul că, până seara, glucidele se vor consuma şi nu vor avea când să se depună în „zonele-problemă“.

La cină se recomandă consumul de alimente bogate în proteine, precum este carnea slabă, preparată la grătar. Specialiştii în nutriţie spun că în timpul somnului apare vârful de activitate al hormonului de creştere, care se poate manifesta prin hrănirea lui cu proteine. Acestea favorizează şi arderile ţesutului gras.

4. Atunci când ţii o dietă, indiferent care, ai grijă să nu-ţi lipsească din meniu fructele şi legumele proaspete, sucul obţinut din lămâi proaspete şi carnea slabă preparată la grătar.

5. De asemenea, în timpul curei de slăbire uită de băuturile alcoolice, pentru că au multe calorii, şi de glucidele care se găsesc în făinoase şi prăjeli.

6. Un truc care funcţionează indiferent de vârstă şi greutate corporală este bazat pe apa caldă cu suc de lămâie. După fiecare masă de dimineaţă şi de prânz aşteaptă cel puţin 15 minute pentru digestie, apoi bea un pahar mare de apă caldă în care storci o lămâie. Dacă e posibil, încearcă să consumi sucul de la două lămâi. Citricele au proprietatea de a grăbi arderile în organism.

7. Când mănânci, mestecă bine alimentele şi nu înghiţii imediat cantitatea de mâncare, chiar dacă este vorba, spre exemplu, de piure de cartofi. Cu cât stai mai mult la masă, cu atât se instalează senzaţia de saţietate, care te ajută să nu mai mănânci aşa de mult.

8. De preferat ca atunci când mănânci să nu consumi o cantitate mare de alimente odată. Dacă vrei să scapi de kilogramele în plus, urmează cu stricteţe regula „puţin şi des“.

9. E adevărat că după ce faci efort fizic ai nevoie de energie şi parcă ai mânca ceva, dar acest lucru nu este unul permis, când ţii o dietă. E bine să aştepţi cel puţin o jumătate de oră până să consumi alimente. Poţi bea apă, aceasta reduce aciditatea gastrică.

10. Nu în cele din urmă, atunci când urmezi o cură de slăbire, este foarte important să scapi de stres. Este un factor dăunător, care poate „alimenta“ dezvoltarea tulburărilor cum sunt anorexia şi bulimia