VIDEO: 7 aliaţi contra kilogramelor în plus
1. Carnea albă Bogată în proteine şi în oligoelemente, carnea albă reprezintă un adevărat aliat al siluetei. Proteinele ajută la formarea de enzime digestive care induc senzaţia de saţietate. Carnea de pui conţine puţine calorii, cu condiţia să o consumi fără pieliţă. 2. Ardeiul gras Cu doar 20 de calorii la 100 g, ardeiul gras trebuie consumat cât mai des de către cei care vor să slăbească. Vitamina C din conţinutul acesteia ajută la limitarea procesului de stocare a grăsimilor, intervenind în sinteza carnitinei, substanţă implicată în metabolismul lipidelor şi în arderea acestora. 3. Lactatele Sunt sursă importantă de calciu, un element important nu numai pentru oase, ci şi în procesul de slăbire. Consumul de alimente bogate în calciu, cum sunt laptele, brânza şi iaurtul natural scade senzaţia de foame şi reduce pofta pentru produsele grase. Un aport zilnic de 1.200 mg de calciu, pe o perioadă de 3 luni, te poate ajuta să pierzi până la 6 kilograme. 4. Mărul Fruct ideal pentru slăbit, mărul este potrivit atunci când simţi nevoia unei gustări. Acest lucru este pus pe seama unui compus din coaja mărului, pectina, care împiedică stocarea grăsimilor. Sărac în calorii, mărul induce senzaţia de saţietate, graţie fibrelor conţinute. 5. Dovlecelul Cu doar 17 calorii la 100 g, dovlecelul ajută la slăbit prin împiedicarea stocării grăsimilor şi prin eliminarea toxinelor. Pentru că sunt bogate în fibre solubile (1,1 g la 100 g de dovlecel), dovlecelul te ajută şi să îţi menţii abdomenul plat. În plus, are un conţinut redus de sare. 6. Soia Având puţine calorii, soia poate fi consumată sub toate formele: tofu, iaurt, lapte, germeni. Beneficiile aduse de soia în ceea ce priveşte sanatatea, dar şi greutatea, sunt cunoscute, numeroase studii arătând că este utilă în combaterea obezităţii. Graţie conţinutului de fibre solubile, soia facilitează digestia şi combate balonarea. 7. Pepenele Acest fruct cu doar 48 calorii la 100 g este bogat în minerale (fosfor, calciu, fier, zinc), are acţiune laxativă, stimulează tranzitul intestinal şi împiedică stocarea grăsimilor. Cu un conţinut de 90% apă, pepenele este un aliat de nădejde în orice cură de slăbire. Ai grijă cum combini alimentele Îngrăşarea are legătură şi cu modul în care corpul nostru metabolizează mâncarea, adică digeră sau asimilează substanţele nutritive. O combinare corectă a alimentelor ne ajută nu numai să avem o digestie bună, ci şi să ne menţinem silueta.
• Nu asocia proteinele animale cu amidonoasele la aceeaşi masă.
• Consumă proteinele alături de legume.
• Fructele nu trebuie consumate în timpul mesei, ci cu o oră înainte sau după aceasta, pentru a nu fermenta.
• Evită combinaţia dulciuri – grăsimi la aceeaşi masă.
Fibrele „taie” pofta de mâncare, prin inducerea senzaţiei de saţietate, şi încetinesc absorbţia zahărului în sânge. În cadrul unei alimentaţii sănătoase şi, implicit, pentru menţinerea unei sănătăţi optime, consumă zilnic între 25 – 35 g de fibre zilnic. Îţi poţi asigura acest necesar consumând în fiecare zi 3 fructe, 4 legume şi 5 produse pe bază de cereale integrale.
Mai ales după-amiaza, ai pofta de „ceva” (mai ales dulce). Gustările sunt necesare nu numai pentru a preveni hipoglicemia (scăderea nivelului de zahăr în sânge), ci şi pentru a te împiedica să devorezi un produs caloric. Cele mai potrivite idei de gustări care au grijă de silueta ta: un iaurt degresat, o cană cu lapte din soia, un măr, un baton de cereale (bogat în fibre), 30 g de brânză.