Ţine diabetul la distanţă cu aceste alimente!

Există o serie de alimente care te ajută la purificarea organsimului jpeg

Pancreasul secretă insulină pentru a putea transporta glucoza în celule. Datorită stilului de viaţă agitat, a orelor de somn puţine, a alimentaţiei necorespunzătoarea, în timp, pancreasul nu mai poate secreta nivelul normal de insulină astfel încât să păstreze un nivel normal şi constant de glucoză în sânge. Şi aşa apare diabetul zaharat.

Este una dintre afecţiunile ce se poate ţine sub control foarte uşor atât timp cât reuşeşti să menţii un echilibru în toate activităţile tale.

Un măr pe zi e medicament

2 jpg jpeg

Atunci când ai fost depistat cu diabet zaharat, printre primele recomandări se află evitarea cantităţii de dulce, şi implicit a fructelor din cauza faptului că au fructoză.

Însă ţine cont de faptul că merele sunt printre cele mai bune alimente ce te vor ajuta să previi apariţia diabetului, şi asta deoarece conţin un antioxidant foarte bun pentru sănătatea ta şi anume quercetina, care ajută organismul să secrete insulină într-un mod corespunzător. În felul acesta, quercetina va ăndepărta rezistenţa organismului la insulină şi va ajuta în producerea necesară de insulină pentru ca astfel să ajungă cantitatea necesară de glucoză în celule.

Atunci când organismul capătă rezistenţă la insulină vorbim despre diabetul zaharat de tip doi, cel non-insulino dependent.

Iaurtul îţi aduce probioticele necesare

1 2 jpg jpeg

Cele mai bune alegeri în calitate de iaurturi sunt cele greceşti cu un conţinut mai mare de grăsime deoarece astfel ele îţi vor furniza un aport bun de proteine şi vei avea senzaţia de saţietate mai repede şi timp îndelungat.

Cel mai bine ar fi să alegi sortimentele de iaurt fără un adaos mare de zahăr. Poţi eventual să îi adaugi o linguriţă de miere de albine şi un mix de seminţe format din seminţe de chia, in, mac, şi eventual şi psillyum.

Astfel vei obţine un mic dejun consistent, sănătos şi saţios.

Masa de dimineaţă este extrem de importantă, în felul acesta vei ţine multe boli la distanţă.

Află cât de sănătos este oţetul de mere AICI

Năutul, lintea şi fasolea

1 2 jpg jpeg

Sunt produse cu foarte puţine calorii şi cu grăsimi saturate, având un indice glicemic mic şi foarte multe fibre, aspect ce va contribui la o digestie bună şi în felul acesta va evita creşterea rapidă a zahărului în sânge.

De altfel, orezul brun este o altă modalitate de a-ţi menţine sănătatea mai mult timp, şi asta mai ales după ce s-a publicat un studiu în revista “Journal of Nutrition”, conform căruia orezul bun este ideal pentru a evita apariţia diabetului cât şi pentru a-l ţine în frâu. Fiind bogat în magneziu şi fibre poţi consuma între 3-5 porţii de orez brun pe zi.