Slăbeşti mai uşor cu roşii

1 2 jpg jpeg

Coapte, fierte, ca atare adăugate în salate, roşiile te menţin în formă, aducându-ţi un aport crescut de vitamina C, vitamina A, potasiu. Licopenul pe care-l conţine te protejează de bolile cardiovascular, de acţiunea radicalilor liberi, care distrug celulele şi cauzează diverse afecţiuni. Roşiile fierte sau opărite conţin mai mult licopen, ce este mai solubil în grăsime. Aşadar, adăugaţi la sucul de roşii din mâncare puţin ulei de măsline. Calciul şi magneziul pe care ţi le poţi lua din sucul de roşii întăresc oasele şi ajută la asimilarea fierului. Adaugă puţină sare şi busuioc tocat pentru a obţine o băutură gustoasă. Un alt atu al sucului este alungarea dorinţei de a aprinde o ţigară. Dacă vrei să te laşi de fumat, află că roşiile conţin acid clorogenic şi acid coumaric, substanţele care reduc apetitul pentru nicotină şi efectele negative ale nicotinei asupra plămânilor. Exemplu de meniu Ziua întâi Mic dejun: salată de fructe dintr-un iaurt mic degresat cu fructe la alegere. Prânz: Un sandviş cu roşii, o felie de brânză, două frunze de salată. Foloseşte pâine integrală! Cină: Mâncare de legume (roşii, suc de roşii, fasole verde, ardei gras, ciuperci). Ziua a doua

Mic dejun: Salată de fructe (fructe de pădure sau 1 banană) şi un iaurt mic degresat.

Prânz: Un sandviş din pâine integrală cu 100 g de piept de pui la grătar şi o roşie feliată.

Cină:

.

Mic dejun: O felie de pâine integrală, brânză, o roşie şi o ceaşcă de ceai sau de lapte.

Prânz: Salată preparată din ton, ridichi, rodii, brânză, salată verde.

Cină:

(este o reţetă indicată şi hipertensivilor).