Seminţele, bune pentru ten, digestie şi pentru oase
Seminţele de susan reduc colesterolul
Seminţele de susan sunt bogate în magneziu, cupru, calciu, fier, fosfor, zinc, vitamina B1 şi ]n fibre dietetice. Datorită compoziţiei lor, seminţele de susan contribuie la scăderea colesterolului rău, întăresc sistemul imunitar şi reduc riscul de cancer. Seminţele de susan pot fi adăugate în salatate, în aluatul pentru pâine sau în alte mâncăruri.
Seminţele de in îmbunătăţesc digestia
Bogate în acizi graşi Omega 3, seminţele de in ajută la reducerea inflamaţiilor, menţin oasele sănătoase, previn apariţia diabetului, a afecţiunilor de inimă şi a anumitor tipuri de cancer. De asemena, seminţele de in îmbunătăţesc digestia, scad colesterolul rău şi reduc tensiunea arterială. Incluse în alimentaţia de zi cu zi, seminţele de in oferă organismului şi alţi nutrienţi esenţiali, precum magneziu şi vitamina B1.
Seminţele de cânepă, bogate în acizi graşi
Seminţele de cânepă sunt o sursă bună de acizi graşi Omega 3 şi Omega 6. De asemenea, în compoziţia lor se găsesc proteine, fibre dietetice şi fitoesterol, o substanţă care luptă împotriva mai multor afecţiuni. În plus, seminţele de cânepă conţin numeroase vitamine şi minerale (vitamina B1, vitamina B2, fosfor, potasiu, calciu, magneziu, seleniu, acid folic), care contribuie la menţinerea sănătăţii pielii, unghiilor şi părului. De asemenea, seminţele de cânepă au proprietăţi antiinflamatorii şi contribuie la reducerea colesterolului total.
Seminţele de dovleac dau senzaţia de saţietate
Pe lângă faptul că sunt delicioase, seminţele de dovleac sunt extrem de hrănitoare. Datorită faptului că sunt o bună sursă de proteine, seminţele de dovleac menţin senzaţia de saţietate pentru o perioadă mai lungă de timp. De asemenea, un alt rol important al seminţelor de dovleac constă în reducerea colesterolului rău, prevenind astfel dezvoltare afecţiunilor cardiovasculare.