Medicii explică de ce ne îngrăşăm: ”Nu trebuie să mâncăm din două în două ore pentru că nu suntem copii!”

1 2 jpg jpeg

“Creierul nu ştie să facă diferenţa între sănătos şi nesănătos, doar între comestibil şi necomestibil. Nu avem nevoie de medici să ne spună ce avem voie şi ce nu avem voie să mâncăm, mâncarea toată este sănătoasă, dar când ştii că ai o boală mergi la medic pentru că nu mai poţi merge pe instinct.

Mâncarea înseamnă viaţă. Mergem la nutriţionist când avem kilograme în plus, însă acest lucru s-a întâmplat nu pentru că am mâncat nesănătos ci pentru că am mâncat prea mult. Zahărul ar trebui să fie un condiment, ca sarea, însă îl găsim peste tot din păcate. Dacă vrem să slăbim contează cât mâncăm, nu cât ci mai ales trebuie să ne punem întrebarea de ce mâncăm.

În prezent problema societăţii secolului 21 este că toată starea de stres ne creează nevoia de a compensa cu mâncare un disconfort şi problema kilogramelor în plus sunt o problema a sufletului. Natura ne-a lăsat mâncarea că să ne dea o stare de bine şi când nu avem bine în viaţă totul se neutralizează în mâncare.

Nu trebuie să mâncăm din două în două ore pentru că nu suntem copii. Şi nici de cinci ori. E normal să simţim foamea, foamea se educa. Pe parcursul zilei ne este foame din oră în oră, dar asta nu înseamnă că trebuie să mâncăm că să satisfacem această foame pentru că vom mânca non stop. Foamea nu este o senzaţie negativă, ci o senzaţie de disconfort” a spus Mihaela Bilic