Fasolea, recomandată în curele de slăbire

1 2 jpg jpeg

Fasolea conţine vitaminele A, B, C, K, calciu, magneziu, fier, fosfor, zinc, potasiu şi seleniu. De asemenea, fasolea poate reduce riscul de diabet, boli de inimă, cancer de colon şi cancer mamar.

Fasolea roşie este o sursă bună de amindon, magneziu, zinc, fier, precum şi vitamine din grupa B şi B6, care este răspunzătoare de asigurarea imunităţii organismului, a stării pielii şi a funcţionării sistemului nervos.

Fasolea neagră este un aliment foarte bogat în nutrienţi, dar sărac în calorii. Conţine cantităţi importante de folaţi, dar şi de vitamina B6, ceea ce o face foarte importantă în special pentru femeile însărcinate.

Fasolea este recomandată în curele de slăbire şi în dietele echilibrate. Are un nivel ridicat de carbohidraţi cu eliberare lentă, proteine, fibră, este săracă în calorii, grăsimi şi sodiu şi nu are colesterol.

Un consum ridicat de fasole verde previne apariţia

şi împiedică asimilarea zaharurilor, datorită conţinutului de fibre alimentare. De asemenea, este recomandată în dieta persoanelor care suferă de diabet de tip II. Se recomandă curele cu o durată de o lună.

Fasolea ajută la scăderea tensiunii arteriale şi previne instalarea bolilor cardiovasculare. Fibrele solubile din compoziţia boabelor de fasole neagră au şi un rol important în reducerea nivelului colesterolului din sânge. Acest lucru înseamnă că arterele şi vasele sangvine sunt mai puţin expuse la stresul oxidativ, o problemă de sănătate care duce la inflamarea şi astuparea lor.

Două porţii de fasole verde conţin doza ideală de fibre alimentare insolubile necesară pentru normalizarea tranzitului intestinal. Fibrele curăţă pereţii intestinului gros şi ajută la refacerea florei intestinale, afectată de hrana nesănătoasă.