Excluderea carbohidraţilor din dietă te ajută să slăbeşti

1 2 jpg jpeg

Preparatele din carne

Carnea este lipsită de carbohidraţi, cu excepţia celei procesate (de exemplu cârnaţii, şunca, micii, salamul). Consumate în stare naturală, preparatele din carne sunt lipsite de carbohidraţi, aşadar, poţi consuma cu încredere carne de curcan, de pui, de vită, de porc şi de peşte.

Lactatele

Toate produsele lactate sunt obţinute din lapte, însă acesta are în componenţa sa zaharuri simple. Brânza şi smântâna grasă conţin carbohidraţi, chiar dacă sunt în cantităţi reduse. Un singur produs preparat din lapte este lipsit carbohidraţi - untul.

Anumite fructe şi legume

Aproape majoritatea fructelor şi legumelor au carbohidraţi, însă există şi câteva care nu conţin deloc. Printre acestea se numără: spanacul, salată verde, ridiche, ciuperci, varză, castravete, fasole uscată şi fasole verde.

Condimentele şi uleiurile

Pentru că toate condimentele conţin carbohidraţi, sosurile folosite la salate conţin şi ele, la rândul lor, fiind posibil să aibă şi sirop de fructoză, miere, muştare, lapte sau emulsificatori. Din categoria celor care nu carbohidraţi fac parte: sarea, uleiurile din avocado, sâmburi de struguri, şofran, rapiţă sau din ulei de măsline, uleiul de peşte sau untura.

Ce presupun dietele sărace în carbohidraţi

Dietele sărace în carbohidraţi, precum dieta Atkins, limitează cantitatea acestora pentru a controla nivelul de insulină. Unele diete recomandă să consumi maximum 25 de grame de carbohidraţi zilnic, în timp ce altele consideră că 50 de grame reprezintă cantitatea potrivită necesară pentru un adult. Acestea nu ar trebui să fie ţinute pentru o perioadă lungă de timp.