Ele nu trebuie să-ţi lipsescă din dieta de vară!

1 2 jpg jpeg

Legumele şi fructele nu pun sunt periculoase pentru siluetă. Află pe care ar trebui să le mănânci mai des în dieta de sezon!

Roşiile

Cantităţile mari de vitamina A şi C fac din roşii alimente perfecte pentru zilele caniculare. În plus, acestea sunt sărace în carbohidraţi şi calorii, motiv pentru care le poţi mânca proaspete sau sub formă de suc, fără probleme, zilnic, chiar dacă vrei să scapi de kilogramele în plus.

O roşie medie conţine doar 35 de calorii, oferă 40% din necesarul zilnic de vitamina C şi 20% din cel de vitamina A. De asemenea, roşiile conţin licopen, un antioxidant puternic care protejează organismul de diferite boli, precum cancer şi afecţiuni cardiovasculare.

Ardeii graşi

Şi ardeii graşi conţin antioxidanţi precum betacarotenul, care ajută la stimularea sistemului imunitar şi care previn deteriorarea celulelor de către radicalii liberi. Spre deosebire de roşii, ardeii graşi conţin vitamina C în cantităţi mult mai mari - doar o jumatate de cană de ardei proaspăt (galben, verde, roşu) oferă peste 23% din doza zilnică de vitamina C.

Leguminoasele

Mazărea, fasolea, lintea, năutul sunt surse importante de fibre, fier şi proteine. De aceea, nu trebuie să lipsească din dietă.

Pe lângă faptul că au un gust plăcut, oferă organismului o senzaţie de saţietate care persistă în timp şi chiar reduc apetitul.

Fructele zemoase înlocuiesc dulciurile

Zmeura, căpşunile, pepenele, caisele sunt gustoase şi conţin puţine calorii. Bogate în antioxidanţi, fructele de pădure pot fi o gustare uşoară de vară care îţi va potoli pofta de dulce şi astfel, nu vei mai fi tentat să consumi alimente dulci bogate în calorii.

De asemenea, pepenele verde şi caisele fac parte din categoria fructelor care sunt ideale pentru persoanele care vor să slăbească. Întrucât au apă în proporţie de peste 80%, sunt sărace în calorii, dar bogate în substanţe nutritive, esenţiale pentru buna funcţionare a organismului.

Extrasfaturi privind dieta de vară

- Alege alimente uşoare, cu o valoare nutriţională ridicată şi fără grăsimi: legume fierte sau carne preparată la grătar.

- Mănâncă mai puţin ardei iute, ceapă, usturoi, care cresc temperatura corpului.

- Redu consumul de sare şi de alimente picante. Sarea din fructe şi legume este reţinută de corp, pe când cea anorganică trebuie eliminată.

- Înlocuieşte fructele uscate cu cele proaspete.

- Evită alimentele cu mult zahăr. Corpul îşi poate lua zahăr din fructe şi legume dulci.