Dieta cu boabe de muştar

1 2 jpg jpeg

În plus, boabele de muştar conţin şi zinc, potasiu, magneziu, zinc, seleniu, calciu, proteine şi acizi graşi esenţiali Omega-3, care produc în organism o stare de bine. Drept urmare, boabele de muştar sunt considerate şi un antidepresiv natural, alinând stările de depresie şi de nervozitate.

În lupta cu kilogramele, boabele de muştar pot face adevărate minuni - dieta cu boabe de muştar redă vitalitatea corpului, accelerează metabolismul şi îţi taie pofta de mâncare datorită gustului uşor picant al boabelor.

Iată ce presupune dieta cu boabe de muştar!

Dieta cu boabe de muştar - reţete

În urma unor studii recente, cercetători în domeniul nutri­ţiei au arătat că dacă adaugi câteva boabe de muştar la orice masă, câteva ore mai târziu, arderea grăsi­mi­lor va creşte cu 25%. In­cluse în mesele de zi cu zi, boabele de muştar pot stimula metabolismul pe ter­men mai lung.

În diete de slăbit, sunt recomandate boabele de muştar albe cât şi cele brune, acestea din urmă având un efect mai puternic.

Astfel, de 3 ori pe zi, în timpul me­sei, se consumă o jumătate de lin­guriţă boabe de muştar, amestecate cu puţină apă, cât să se transforme într-o pastă. Pen­tru un gust mai bun, se adaugă câ­teva picături de suc de lămâie proas­păt. Tratamentul du­rează 30 de zile. Se poate relua după o pauză de două săp­tă­mâni. Poţi creş­te eficienţa muşta­ru­lui în lupta cu kilogramele dacă adopţi şi un regim să­nătos, care se ba­zea­ză pe multe legu­me, fructe, brânze­turi degresate şi peşte.

O altă cură cu boabe de muştar constă în administrarea a câte 3 linguriţe de boabe de muştar zilnic, care se înghit cu apă, înainte de mesele principale ale zilei. Efectele se pot observa după 3 săptămâni, timp în care se pot da jos aproximativ 6 kilograme.

Atenţie!

Dacă suferi de afecţiuni gas­tro-intestinale, cardiace sau urinare, nu se recomandă dieta cu boabe de muştar.