De ce să nu mai consumi orez brun. Nu ştiai că îţi poate face atât de rău

1 2 jpg jpeg

Cu toate acestea, trebuie să ştii că orezul brun este la fel ca cel alb, doar că nu este procesat complet.

Încă are coajă. Conţine minerale, însă ar putea conţine şi arsenic non-organic, care provine de pe câmpurile pe care a fost cultivat. Orezul brun conţine cu până la 80% mai mult arsenic decât cel alb pentru că acesta se găseşte în coajă.

Chiar şi aşa, persoanele care consumă cel puţin două porţii de orez brun pe săptămână prezintă un risc cu 11% mai scăzut de a face diabet comparativ cu cei care mănâncă mai puţin de o porţie pe lună. Pe de altă parte, orezul alb favorizează apariţia acestei boli, din cauza indicelui glicemic crescut.

Aceasta este concluzia cercetătorilor britanici, care spun că dacă înlocuim orezul alb cu cel brun, precum şi cu pâine şi cu paste integrale, riscul de diabet ar putea fi redus cu mai mult de o treime. Aceste alimente sunt bogate în fibre şi eliberează mai lent energia, stimulând activitatea pancreasului.