De ce mă îngraş atunci când ţin post?
Tocmai în această perioadă trebuie să fii şi mai atent la ceea ce mănânci deoarece acum organismul tău este privat de multe dintre substanţele care îi sunt necesare. Regula de bază este de a şti în ce cantitate să mănânci alimente precum soia, ciuperci sau mazăre, în aşa fel încât alimentaţia să-ţi ofere un aport caloric echilibrat, care nici nu te îngraşă nici nu te face să pierzi kilograme.
Mănânci adesea produse de patiserie şi paste făinoase
Una din cele mai frecvente greşeli atunci când ţii post este că apelezi la produsele de patiserie ca substitut pentru produsele din carne. Aportul mare de carbohidraţi nu face decât să deranjeze buna funcţionare a organismului tău şi să favorizeze apariţia kilogramelor nedorite în plus.
Citeşte şi: Soia apără inima
Eviţi produsele din soia
Derivatele din soia precum pateul sau salamul din soia au un aport caloric mare şi în plus sunt pline de aditivi alimentari. Consumul constant pe timpul postului a acestor alimente îşi va pune amprenta atât asupra sănătăţii tale, cât şi a siluetei.
Citeşte şi: 12 motive să bei cafea verde
Faci exces de cafea
Pe perioada postului, este normal să simţi o oboseală accentuată din cauza alimentaţiei care nu-ţi mai furnizează energia zilnică. În acest caz, ai tendinţa să apelezi la încă o ceaşcă de cafea. Nimic mai greşit, deoarece pe lângă faptul că îţi macină calciul din organism, adaosul de zahăr îţi provoacă senzaţia de foame.
Alegi prăjelile
Pentru micul dejun, poţi să înlocuieşti lactatele cu ceai şi pâine prăjită. Poţi să pui alături de pâinea prăjită zacuscă, humus sau pastă de ardei, măsline.
La prânz, alege un ghiveci de legume, mâncare de mazăre, fasole sau preparate pe bază de orez cu legume, fără a adăuga ceapă păjită, sosuri sau cartofi prăjiţi.