Cum să slăbeşti fără să ţii dietă
Dietele sunt la mare căutare însă fiecare are în spatele său anumite reguli care odată ce le-ai înţeles totul vine de la sine. Este foarte important ca pentru o viaţă sănătoasă să fii înformat în permanenţă despre nevoile organismului tău şi să menţii un stil de viaţă echilibrat în conformitate cu programul şi tabieturile tale zilnice.
Astfel că, îţi prezentăm regulile care stau la baza unui regim alimentar sănătos atât din punct de vedere psihic cât şi alimentar.
Starea ta psihică joacă un rol esenţial pentru că în momentul în care te-ai hotărât că vrei şi ai nevoie să faci o schimbare în viaţa ta, această hotărâre trebuie acceptată ca pe o decizie pe termen lung şi ca fiind cea mai sănătoasă variantă pentru sănătatea ta.
Dieta alimentară trebuie să devină un stil de viaţă pentru tine şi trebuie raportată la efortul fizic pe care tu îl depui zilnic, odihna nu este de neglijat iar mişcarea este obligatorie.
Corpul necesită substanţe nutritive de calitate
Nu doar odată ai auzit zicala: „eşti ceea ce mănânci”, ei bine, această vorbă ascunde un mare adevăr în spatele ei. Primul pas este acela prin care te informezi cu referire la eventualele carenţe din organismul tău. Un set complet de analize îţi va elucida acest mister. De asemenea este bine venit şi un test care să îţi arate la ce categorie de alimente poţi dezvolta anumite alergii.
Poftele de mâncare nesănătoasă ascund anumite deficienţe ale organismului şi anumite dezechilibre pe care de multe ori le ignori şi cazi pradă poftelor. Sănătatea se construieşte în fiecare moment.
Acizii graşi de tipul Omega-3 sau 6 sunt necesari pe buna funcţionare a aparatului cardiovascular. Apa este vitală vieţii iar fructele şi legumele nu ar trebui să îţi lipsească de la nici o masă.
Află care sunt ceaiurile care taie pofta de dulce AICI
Intestinul poate ascunde boli
Un stil de viaţă haotic, mâncarea nesănătoasă, săritul peste mese şi consumul de alcool sunt printre cei mai duri inamici ai sănătăţii tale.
Alimentele au timp diferiţi de digerare, motiv pentru care este mai mult decât posibil ca anumite alimente să rămână mai mult timp în intestine mai ales dacă nu ai un tranzit corespunzător. De aceea se recomandă un consum moderat şi constant de fibre şi probiotice naturale.
Fibrele pe care le poţi găsi în seminţele de in, chia, susan, tărâţea de psyllium trebuie consumate împreună cu o cantitate suficientă de apă pentru a putea ajuta tranzitul intestinal.
Sănătatea ta începe din colon, majoritatea bolilor apar ori din cauza anumitor intoleranţe despre care nu ştim, ori din cauza unui tranzit mult prea lent căruia nu îi acorzi atenţia cuvenită.
Atunci când corpul nu poate să extragă din mâncarea ta nutrimenţii necesari bunei funcţionări apare senzaţia constantă de foame şi poftele ciudate de alimente interzise. Încă un motiv pentru care trebuie să cercetezi buna funcţionare a tuturor organelor tale.
Problemele digestive îşi vor pune amprenta şi asupra sistemului hormonal şi aşa rând pe rând vor fi afectate toate sistemele.
Somnul este vital pentru regenerarea organismului
Nici o maşină nu poate circula fără combustibil, aşa nici organismul tău nu poate să te susţină la nesfârşit fără să te odihneşti. Insomniile repetate provoacă dereglări hormonal, responsabile cu posta de dulce şi mâncare de nesănătoasă. Această acţiune contribuie substanţial la creşterea nivelului de cortizol în organism, fapt care atrage numite boli precum sindromul Cushing.
Ai nevoie de substanţe alcaline
De fiecare dată când ai avut parte de masă copioasă şi mai grea parcă nu îţi mai vinea să mănânci mare lucru nu? Asta din cauza faptului că atunci când suprasoliciţi organismul, el se setează să facă o pauză pentru a cerne toate substanţele primite şi pentru a transmite semnalele necesare pentru a primi exact ceea ce nu îi ajunge.
Astfel că salatele, sucurile, legumele mai ales cele cu frunze verzi sunt necesare pentru buna funcţionare în primul rând al sistemului digestiv, aduc un aport esenţial de minerale şi vitamine vitale şi ajută organismul să se „cureţe” de aşa numitele toxine.
Stresul şi sedentarismul
Când vine vorba despre sănătatea ta şi despre imaginea ta corporală trebuie să înţelegi faptul că lipsa de mişcare îşi va pune amprenta de la psihic până la fizic, iar stresul exacerbat nu va face decât să se comporte precum picătura chinezească.
Conformaţia ta se poate modela prin mişcare regulată, o alimentaţie echilibrată şi un somn calitativ.
Cu cât te vei preocupa mai puţin pentru a căuta soluţii miraculoase şi vei accepta că tu eşti singurul responsabil pentru calitatea vieţii tale cu atât îţi va fi mai simplu.
Nu mai căuta scuze şi începe să ai grijă de mintea, sufletul şi hrana ta.