Cum să slăbeşti cu corcoduşe
Îţi îmbunătăţesc memoria
Conţin o serie de minerale printre care şi magneziu şi fosfor. Acestea, spun fitoterapeuţii, îmbunătăţesc activitatea cerebrală, puterea de concentrare şi de memorare. Nu toată lumea le consumă deoarece unele sunt foarte acre. De asemenea, sunt bune şi pentru sănătatea oaselor.
Te energizează
Bogate în vitamine, precum vitamina C, dar şi în cele din clasa B-urilor (B1, B2, B3, B6), corcoduşele sunt recomandate în cazul avitaminozei. Rotundele fructe verzi, galbene sau roşii conţin şi proteine, pectine, minerale şi acid citric. Dintre minerale, pe lângă cele de mai sus, menţionăm: fierul, calciul şi potasiul. Substanţele nutritive din aceste fructe te revigorează şi au efect tonic. Tot acestea, prin multitudinea de substanţe pe care le conţin, ajută la întărirea sistemului imunitar, astfel corpul va fi protejat de infecţii şi va preveni apariţia bolilor.
Cicatrizează rănile
Dacă ai o rană care se vindecă mai greu ai putea pune comprese din suc de corcoduşe pe care l-ai amestcat în prealabil cu camfor şi apă. Aplică pe zona afectată. Atenţie nu se pun pe rana deschisă!
Citeşte şi: Corcoduşele, cel mai bun calmant
Accelerează procesul de slăbire
Corcoduşele conţin o serie de fibre dietetice, au apă în proporţie de 90% şi puţine calorii, astfel că se recomandă pentru cei care vor să slăbească. Fie le mănânci crude sau sub formă de suc proaspăt, fie în compot, dar fără zahăr. De asemenea, poţi acri ciorbele cu zeamă de corcoduşe.
Bea de 3 ori pe zi suc de corcoduşe, înaintea meselor principale. Pentru că nu conţin sodiu, ci au mult potasiu, corcoduşele sunt un aliat împotriva retenţiei de apă. Acest suc te ajută să combaţi constipaţia şi este bun pentru topirea depozitelor de grăsime.