Cum să previi obezitatea

1 2 jpg jpeg

Slăbeşte puţin câte puţin

Foarte multe persoane suferă de steatoză hepatică, o boală care se manifestă prin acumularea excesivă de grăsime în ficat. Atunci când kilogramele în exces pun în pericol organele vitale care au un rol important în procesele metabolice, ne putem confrunta cu uşurinţă cu una dintre cele mai des întâlnite afecţiuni: obezitatea.

Pentru persoanele supraponderale, oricât de mică ar fi scăderea în greutate, ar fi un plus pentru sănătatea întregului organism. Studiile arată că doar 48 de ore de restricţii calorice contribuie la reducerea grăsimii din ficat cu până la 25%, scăzând astfel riscul de diabet zaharat de tip 2 cu 60%.

Acordă mai multă atenţie obiceiurilor zilnice

Atunci când te enervezi, eşti frustrat sau supărat, simţi nevoia sa consumi alimente bogate în calorii, nu-i aşa? În prezent, există o epidemie de obezitate, dar şi o epidemie de stres, doi factori care se hrănesc unul pe altul.

Potrivit specialiştilor, hormonul stresului, cortizolul, transmite semnale creierului care, la rândul lui, transmite semnale organismului că are nevoie de alimente bogate în zaharuri.

Singura soluţie pentru a scăpa de acest obicei nesănătos este să acorzi atenţie alimentelor pe care le consumi şi să te implici în activităţi care te ajută să te relaxezi.

Mişcă-te un pic mai mult

Se ştie că persoanele sedentare sunt mai predispuse riscului de a suferi de obezitate, spre deosebire de cei care practică un sport în mod constant.

În cazul în care te numeri printre persoanele care nu fac mişcare, începi puţin câte puţin , cu paşi mici, dar siguri: plimbă-te pentru cel puţin 30 de minute, fă jogging 10-15 minute, mergi cu bicicleta sau pe role, dansează, etc.