Cum să îţi detoxifici ficatul

1 2 jpg jpeg

Dacă simţi că eşti tot timpul obosit deşi dormi bine noaptea, te confrunţi cu senzaţia de balonare şi mai nou cu cearcăne, cel mai probabil ficatul tău este victima stilului de viaţă agitat şi epuizant.

Ţine cont că aproximativ 80% din funcţiile ficatului ajută la eliminarea toxinelor din organism, pentru a întări sistemul imunitar, are rolul de a regla nivelul de zahăr din sânge, de a menţine colesterolul în limite normale dar şi să menţină un echilibru hormonal.

Nevoia de dulce, semnal de alarmă al ficatului afectat

Poftele culinare ascund de multe ori anumite dezechilibre care se apar în organism. Astfel, când acesta nu funcţionează corect, vei observa prezenţa acneei la nivelul tenului sau a alor zone ale corpului, nevoia de a mânca ceva dulce, senzaţia de balonare sau chiar greaţă.

Pentru a avea grijă de sănătatea acestui organ este necesar să eviţi pe cât posibil produsele din grâu, laptele, cafeaua, alcoolul, grăsimile saturate (fast food mai ales) dar şi nopţile albe.

Află cum poţi să scapi de colăceii de pe abdomen AICI

Cura de detoxificare periodică

Este recomandat ca din când în când să apelezi la câteva zile de detox în care să consumi alimente cât mai fluide, smoothie-uri de legume, fresh-uri, ceaiuri sau chiar post negru.

Dintre ceaiuri cele mai indicate sunt cele de păpădie, merişor şi coada-calului, recunoscute fiind şi pentru efectul lor diuretic.

Astfel, este indicat ca la micul dejun să optezi pentru cereale integrale cu fructe sau o salată de fructe de sezon stropite cu zeamă de lămâie.

Asigură-te că ai parte de o gustare între micul dejun şi masa de prânz care poate fi alcătuită dintr-un fruct, din humus cu ardei graşi cruzi sau cu ţelină, dar şi o a doua gustare între prânz şi cină.

Pentru cea de-a doua gustare, poţi opta pentru un avocado, orice alt fruct ori măsline.

Alege supele cremă, înlocuieşte una din mese cu o supă sau ciorbă şi consumă cât mai multe lichide.

Mişcarea înseamnă sănătate

Sportul acţionează mai ales asupra circulaţiei venoase, în felul acesta irigându-se ţesuturile mult mai bine. Uită de maşină şi mergi câteva staţii pe jos. Urcă scările în defavoarea liftului şi nu te teme să mergi la sală. Efectele benefice ale mişcării le vei observa chiar după primul antrenament.

Cea mai bună modalitate de a arde grăsimile este activitatea cardio. Aşadar, poţi alege dintre jogging, bicicletă sau săritul corzii.