Cum să arzi calorii de dimineaţa până seara

1 2 jpg jpeg

6:45 - O plimbare în pas vioi

O plimbare de 15-30 de minute, în pas vioi, este mai mult decât benefică. Expunerea la soare reface depozitele de vitamina D ale organismului, mai ales dacă obişnuieşti să petreci mai multe ore la birou.

Studiile arată că persoanele care au un nivel scazut de vitamina D in organism au sanse mai mari de a se ingrasa. Desi fluctuatiile nivelului de vitamina D pot fi tolerate de organism, nivelul scazut al acestei vitamine duce la diferite probleme de sanatate, inclusiv ingrasarea.

7:30 - Micul dejun

După cum probabil ştii deja, să sari peste micul dejun, în speranţa că vei slăbi, nu este o opţiune. Dimpotrivă, foamea te va cuprinde până la prânz şi vei avea tendinţa să mănânci mai mult, pentru a suplini lipsa micului dejun, precum şi a energiei.

Astfel, prima masă a zilei poate fi compusă dintr-o omletă (2 ouă) şi pâine prăjită.

7:45 - Ceai verde sau alb (4 căni)

Ceaiul verde are numeroase beneficii pentru sănătate. Atât ceaiul alb cât şi ceaiul verde conţin catechine, compuşi care reduc trigliceridele si colesterolul, inhiba acumularea de grasime si stimuleaza termogeneza. In plus, ceaiul verde accelereaza metabolismul si imbunatateste imunitatea.

8:00 - Un duş rece (1 minut)

Potrivit unui studiu publicat în New England Journal of Medicine, se pare că temperaturile mai scăzute activează ,,grăsimile maro'', un tip benefic de grăsimi care accelerează metabolismul şi arde grăsimile albe, adică cele care îngraşă.

În plus, duşurile reci au efect revigorant şi energizant.

10:00 - Urcă şi coboară scările (5 minute)

Un alt studiu arată că urcatul şi coborâtul scărilor timp de cel puţin cinci minute activează metabolismul şi înteţeşte arderile.

Poţi repeta acest exerciţiu şi la birou, în pauze, un motiv numai bun ca să te ridici de pe scaun.

11:00 - Doza de calciu

Ultimele cercetări arată că persoanele care iau calciu zilnic (1500 miligrame) s-au îngrăşat mai puţin decât cele care nu au făcut-o.

Astfel, îţi poţi lua doza zilnică de calciu din mici gustări repartizate de-alungul zilei - lapte (optează pentru cel degresat, conţine mai mult calciu decât laptele gras) cu cereale, iaurt degrasat (200 de grame) sau o felie de brânză.

13:00 - Prânzul

Masa de prânz poate include fasole, macrou, spanac, linte,seminţe de dovleac, o salată mare. Toate aceste alimente sunt bogate în magneziu, un mineral de care organismul are nevoie pentru a arde grăsimi.

16:30 - O supă

Ştim, a trecut ceva vreme de la prânz, iar foamea şi-a intrat în drepturi, astfel că e timpul pentru o porţie de proteine, cum ar fi o supă de pui.

17:30 - La sala de sport

25 de minute de exerciţii fizice de mare intensitate, de două ori pe săptămână, reprezintă una dintre cele mai bune soluţii pentru a creşte tonusul muscular, susţin specialiştii.

19:30 - Cina

Somon gătit la abur, ardei gras şi roşii călite alături de o porţie de orez brun - o variantă de cină cum nu se poate mai sănătoasă (acizi Omega 3) şi săracă în calorii.

22:00 - O baie relaxantă

Fă o baie relaxantă în care ai adăugat săruri Epsom, un remediu eficient străvechi care ajută la eliminarea toxinelor din organism. În plus, sărurile Epsom înfrumuseţează pielea şi te pregătesc pentru un somn odihnitor.

22:30 - Somn

Cele mai recente studii susţin că lipsa somnului afectează nivelul leptinei din organism, un hormon important care stimulează arderea grăsimilor şi reglează pofta de mâncare.