Cum alungi kilogramele în plus la menopauză

1 2 jpg jpeg

Cu cât te apropii mai mult de menopauză, organismul va pierde mai mult din cantitatea de estrogen, aspect ce poate fi remarcat mai ales datorită surplusului de kilograme ce începe să se instaleze mai ales în zona abdominală.

Din nefericire, grăsimea mai ales cea abdominală reprezintă un adevărat risc pentru sănătatea ta, pe lângă aspectul deranjant şi inestetic, organismul va fi supus oricând riscului de a dezvolata afecţiuni precum diabetul, hipertensiune arterială sau colesterol.

Grasimea din zona abdominală are nu doar un aspect inestetic, dar si un risc crescut pentru infarctul miocardic, diabetul zaharat.

De ce la menopauză slăbeşti mai greu?

În primul rând trebuie să ţii cont de fluctuaţiile hormonale, acestea sunt cele mai vinovate de greutatea şi aspectul tău corporal. În plus odată cu vârsta se pierde şi din masa musculară, tocmai din cauza modificărilor hormonale şi a lipsei activităţii fizice constante.

Sportul nu are vârstă, nu ţine cont de sex sau de religie. Este sănătate curată. Unul din aspectele de care trebuie să ţii cont este faptul că sportul va evita cu brio îstalarea somnului ineficient sau a insomniilor ce apar odată cu vârsta. Şi da, există o legătură destul de puternică între odihnă şi greutate. În cazul în care nu dormi suficient, organismul nu va putea să îşi refacă resursele energetice şi va încerca să le obţină din alte surse, cel mai adesea fiind mâncarea nesănătoasă sau poftele păcătoase.

Unde mai pui că în această perioadă organismul poate căpăta o rezistenţă crescută la insulină, un alt factor care contribuie la îngreunarea procesului de pierdere a surplusului de kilograme.

Află ce tratamente naturiste te protejează de menopauză AICI

Cum slăbim la menopauză?

Pe baza acestui fenomen s-au efectuat numeroase studii, observându-se faptul că personale care au renunţat la dulciuri, băuturi carbogazoase, optând pentru un consum crescut de legume şi fructe rezultatele au fost mai mult decât bune.

Dietele cu un nivel scăzut de carbohidraţi par a fi soluţia optimă pentru a scăpa de surplusul de kilograme şi mai ales pentru a elimina grăsimea abdominală. Societatea Americană de Nutriţie a ajuns la concluzia că un nivel scăzut de carbohidraţi va ajuta considerabil la distribuirea grăsimii şi la metabolizarea glucozei, aspect destul de bun pentru organismul tău.

Mişcarea, mai ales plimbările prin parc sau activităţi simple precum mersul pe bicicletă te vor ajuta să depui un efort mai mare şi să consumi mai multe calorii.

Dieta mediteraneană reduce apariţia bolilor cardiace

Specialiştii susţin că acest tip de dietă este corespunzător atunci când vrei să scapi de neplăcutele kilograme. Această dietă minune cuprinde un consum constant de ouă, nuci, seminţe, legume, lactate, peşte, ierburi aromate, fructe de mare şi mult ulei de măsline.

Trebuie să scoţi definitiv din alimentaţia ta zaharurile de orice fel, alimentele procesate, de tip fast food. Salatele sunt la ordinea zilei, peştele este principala sursă de proteină şi un bun adjuvant al sănătăţii tale cardiace.

Vegetarienii îşi menţin mai uşor greutatea

Cert este faptul că atunci când ai grijă de alimentaţia ta şi te hrăneşte adaptat la vărsta, condiţia ta fizică şi activităţile pe care le desfăşori, obţii cele mai bune rezultate.

Pentru asta a fost analizat un grup de femei aflate la menopauză, observându-se o pierdere semnificativă a greutăţii lor corporale în urma regimului vegetarian.

Deşi trebuie specificat faptul că această formă de dietă vegetariană este una mai light la menopauză fiind permise consumul de lactate şi ouă. Practic, elimini tot ce înseamnă alimente procesate, carne şi grăsimi.

Este important ca să respecţi un progam de activitate sportivă, nu te sfi să dai o tură de parc sau să mergi două staţii de autobuz pe jos cel puţin în fiecare zi.

Orice activitate cardio, care îţi va face pulsul să crească nu poate decât să îţi fie benefică.

Alimentaţia combinată cu mişcare te vor ajuta să te odihneşti mai bine şi să scapi de surplusul de kilograme sau problemele hormonale.