Culorile te ajută să slăbeşti!

1 2 jpg jpeg

Cercetătorii susţin că persoanele care beau din pahare mici, dar cu gura mare au tendinţa de a consuma mai mult suc sau băuturi alcoolice decât cele care beau din pahare înalte, dar înguste. Sau, cu cât stai mai aproape de bolul cu bomboane, cu atât vei consuma mai multe dulciuri.

De curând s-au efectuat studii care arată că există o strânsă legătură între culorile alimentelor şi scăderea în greutate.

Culorile contrastante ajută la porţionarea meselor

Oamenii de ştiinţă ne sfătuiesc să acordăm atenţie culorilor alimentelor pe care le consumăm, dar şi a farfurilor din care le consumăm. Aşadar, dacă mâncarea pe care o consumi are o culoare deschisă, farfuria din care o mănânci trebuie să aibă neapărat o culoare aprinsă.

Cercetătorii de la Universitatea Cornell au ajuns la această concluzie după ce au efectuat un studiu în care o parte din voluntari au consumat paste dintr-o farfurie albă, iar restul dintr-o farfurie roşie.

În urma cercetării , s-a observat că participanţii care au optat pentru farfuriile de culoare roşie, au consumat cu 20% mai puţine paste, spre deosebire de cei care au mâncat din farfurii albe.

Specialiştii susţin că diferenţa de culori ajută creierul să ţină evidenţa porţiilor.

Culorile artificiale diminuează apetitul

Totodată, studiile arată că anumite culori (spre exemplu albastru) te fac să mănânci mai puţin.

Motivul pare să fie faptul că nu vrem să mâncăm ceva colorat, deoarece creierul asociază asta cu otrava. În zilele de azi, dacă mănânci de pe farfurii albastre, poţi să elimini nevoia de gustări între mese.

Alimentele sortate în funcţie de culori elimină gustărilor nesănătoase

Pune etichete pe lucrurile care se află în bucătărie: alimentele sănătoase sunt verzi, cele mai puţin sănătoase sunt galbene, iar cele care conţin multe calorii “goale” ar trebui să fie roşii.

Când le aşezi în frigider, pune-le la îndemână pe cele verzi, pentru a evita consumul constant al celor roşii. Astfel, vei mânca mai puţine alimente nesănătoase şi, implicit, vei acumula mai puţine calorii “goale”.